Αγκινάρες τηγανιτές με αυγά
Το Αρχιπέλαγος έχει μοιράσει τα μυστικά του στα υπέροχα νησιά που φιλοξενεί!
Τα έχει κρύψει τόσο καλά, που για να τα ανακαλύψεις πρέπει να ταξιδέψεις και να τα επισκεφτείς.
Πρέπει να μπεις στην κουζίνα του κάθε τόπου για να μάθεις πως μαγειρεύουν του θησαυρούς της Γής! Μόνο έτσι θα καταλάβεις πως για αυτό που αποκαλούμε νόστιμο, η αγάπη και η απλότητα ίσως είναι αρκετά για το τέλειο.
Έτσι λοιπόν στις καλοκαιρινές μας διακοπές στη Σκόπελο, εκτός από τις ομορφιές του νησιού που πάντα επισκεπτόμαστε, υπάρχουν και αυτές οι υπέροχες συνταγές των φίλων μας που πάντα μας ξετρελάνουν και μας θυμίζουν ότι τα απλά πράγματα τελικά είναι και τα καλύτερα!
Ο πάγκος της κυρίας Λίτσας στη λαϊκή μου θύμισε το μπαχτσέ της καλής μου γειτόνισσας στο νησί . Οι αγκινάρες μου τράβηξαν την προσοχή και αμέσως ήρθε στο μυαλό μου η υπέροχη συνταγή που μου είχαμε φτιάξει το καλοκαίρι!
Αγκινάρες ομελέτα κατά την προσφιλή συνήθεια των κατοίκων! Εύκολο, νόστιμο μοναδικό.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα φύλλα και κρατάμε την καρδιά της. Αμέσως τις τρίβουμε με λεμόνι και τις τοποθετούμε σε νερό για να μην μαυρίσουν! Τις ζεματάμε με ζεστό νερό χρόνο που εξαρτάται από την τρυφερότητα τους. Κομμένες σε κομματάκια τις τηγανίζουμε προσθέτουμε τα αβγουλάκια μας.
Σε λίγα λεπτά έχουμε ένα χορταστικό μεσημεριανό ή ακόμα ακόμα ένα μεζεδάκι για μια παγωμένη μπύρα.
Οι αγκινάρες δεν περιλαμβάνονται ιδιαίτερα στο menu μας. Ωστόσο, η πλούσια θρεπτική τους αξία και τα ιδιαίτερα συστατικά που παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία, είναι πολύ καλοί λόγοι για να τις δούμε με άλλη ματιά.
Η συνταγή μας θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή μιας και η αγκινάρα μεταμορφώνετε γευστικά και γίνετε φιλική με όλους!
Για τις αγκινάρες με αυγά θα χρειαστείς:
Υλικά
- 6-7 αγκινάρες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- 4 αυγά
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα φύλλα και κρατάμε την καρδιά της
- Αμέσως τις τρίβουμε με λεμόνι και τις τοποθετούμε σε νερό για να μην μαυρίσουν
- σε αλατισμένο νερό τις βράζουμε περίπου 10΄(εξαρτάται από την τρυφερότητα τους)
- τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια
- σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τς αγκινάρες
- τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν
- χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι
- αλατοπιπερώνουμε
- τα γυρνάμε και από την άλλη
- σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο
Καλή όρεξη!
Αγκινάρες τηγανιτές με αυγά
Μπορείς ακόμα να δεις:
Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά
Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/