
Αλμυρή κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και σιμιγδάλι από την Ελένη Ξένου.
Την δική της συνταγή μας έστειλε η γλυκιά μας Ελένη! Κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο. Είναι η εποχή της είναι αφράτη, είναι εύκολη και μας αρέσει πολύ!
Ένα πεντανόστιμο σνακ για όλες τις ώρες! Σε ευχαριστούμε Ελένη!
Υλικά
- 1 κολοκύθα ποικιλία butternut ή μισή κολοκύθα γίγαντας
- 500γρ φέτα
- 200γρ μυζήθρα ξερή τριμμένη
- 100γρ φρέσκο βούτυρο
- 500γρ αλεύρι
- 100γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 1εβαπορέ
- 100-150 γρ. γιαούρτι
- 3 αυγά
- 1κγ μπείκιν
- λίγο πιπέρι και
- 1 πρέζα σκόρδο σκόνη
- το αλάτι θέλει προσοχή ανάλογος με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά σας
- ελαιόλαδο για το ταψί μου (μπόλικο)
Εκτέλεση
- Τρίβω την κολοκύθα στον μεγάλο τρίφτη
- και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί
- αν θέλουμε τυρί κίτρινο τριμμένο πασπαλισμένο στην κορυφή της ζύμης
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει
Καλή απόλαυση!
Αλμυρή κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και σιμιγδάλι
Μπορείς ακόμα να δεις:
Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι
Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια
Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά
Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/