Αλμυρή κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και σιμιγδάλι από την Ελένη Ξένου.

Την δική της συνταγή μας έστειλε η γλυκιά μας Ελένη! Κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο. Είναι η εποχή της είναι αφράτη, είναι εύκολη και μας αρέσει πολύ!

Ένα πεντανόστιμο σνακ για όλες τις ώρες! Σε ευχαριστούμε Ελένη!

Υλικά

  • 1 κολοκύθα ποικιλία butternut ή μισή κολοκύθα γίγαντας
  • 500γρ φέτα
  • 200γρ μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • 100γρ φρέσκο βούτυρο
  • 500γρ αλεύρι
  • 100γρ σιμιγδάλι χοντρό
  • 1εβαπορέ
  • 100-150 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 1κγ μπείκιν
  • λίγο πιπέρι και
  • 1 πρέζα σκόρδο σκόνη
  • το αλάτι θέλει προσοχή ανάλογος με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά σας
  • ελαιόλαδο για το ταψί μου (μπόλικο)

Εκτέλεση

  • Τρίβω την κολοκύθα στον μεγάλο τρίφτη
  • και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί
  • αν θέλουμε τυρί κίτρινο τριμμένο πασπαλισμένο στην κορυφή της ζύμης
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει

Καλή απόλαυση!

Αλμυρή κολοκυθόπιτα με γιαούρτι και σιμιγδάλι

Μπορείς ακόμα να δεις:

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Αγκινάρες τηγανιτές με αυγά

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here