Ανάμεικτα κρεατικά στη γάστρα με “baby” πατάτες

Ο ερχομός του Μάρτη σηματοδοτεί μια σειρά από ήθη και έθιμα που για κάθε τόπο έχουν μια ιδιαίτερη σημασία.

Έτσι την πρώτη Πέμπτη του μήνα την Τσικνοπέμπτη όπως την αποκαλούμε  δίνετε η τελευταία παράσταση πριν τη Μεγάλη Σαρακοστή . Παράσταση γιατί το τσίκνισμα του κρέατος συνοδεύετε από χορό και γλέντια. Και όπου χορός και γλέντια το κρασάκι θέλει και τα μεζεδάκια του!

Ένας καταπληχτικός μεζές που θα ανοίξει την όρεξη και με την ποικιλία του δε θα αφήσει κανένα παραπονεμένο!

Αρνάκι, χοιρινή σπάλα, μοσχαράκι σπαλομήτα παρακαλώ, μπερδεύονται στη γάστρα για να μην αφήσουν  κανένα γούστο παραπονεμένο.

Λίγο κασεράκι ή γραβιέρα, εμείς βάλαμε κεφαλογραβιέρα και λίγο ρεγκάτο, ή ότι τυράκι σας αρέσει , θα δώσουν μια νοστιμιά που ταιριάζει απόλυτα με τα κρέατα.

Είναι πιάτο της παρέας και θα καλύψει με μια μοναδική νοστιμιά τον απαραίτητο χρόνο μέχρι να ετοιμαστούν τα ψητά στα κάρβουνα!

Το κρασί θα γεμίσει πολλές φορές το ποτήρι μας, δείγμα για το πόσο καλός κρασομεζές είναι!

Είναι ένας μεζές που ο καθένας τον μπερδεύει όπως θέλει, που σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι κρέας θέλουμε, ότι κρέας ταιριάζει με τα γούστα μας. Είναι  όμως και ένα πιάτο που μπορεί να γίνει Κυριακάτικο, εορταστικό ακόμα και για ένα μπουφέ.

Οι πατάτες που το συνοδεύουν μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους, εμείς επιλέξαμε έναν πολύ απλό με την μουστάρδα και τους χυμούς των εσπεριδοειδών να δίνουν την γεύση που θέλουμε!

Το σίγουρο είναι ότι όπως και να το σερβίρουμε είναι τόσο νόστιμο που θα γίνει το φαγητό που θα αγαπήσει η παρέα!

Θα χρειαστείς:

για το κρέας

Υλικά

  • 500γρ. μοσχάρι
  • 600γρ. χοιρινό σπάλα
  • 600γρ. αρνί ή ζιγούρι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 200γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
  • 100γρ. ρεγκάτο σε κύβουςα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1/2 π.κρ. λάδι
  • 1/3 π.κρ. νερό
για τις πατάτες
  • 1,5-2κ. μικρές πατάτες -baby-
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πορτοκάλι χυμό
  • 1,5 λεμόνι χυμό
  • 2κ.σ. μουστάρδα
  • 2-3 κλωναράκια λεμονοθύμαρο
  • ή θυμάρι ή ρίγανη (ότι αρέσει στον καθένα)

Εκτέλεση

για το κρέας
  • αλατοπιπερώνουμε τα κρέατα
  • τα τοποθετούμε στη γάστρα
  • προσθέτουμε το σκόρδο
  • και τα τυριά ενδιάμεσα
  • ρίχνουμε το λάδι
  • το νερό
  • ψήνουμε στους 200° βαθμούς τρεις ώρες περίπου
  • ελέγχουμε μετά την 1,5 ώρα και προσθέτουμε ελάχιστο νερό αν χρειαστεί
για τις πατάτες
  • σε ένα πυρέξ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά
  • ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50′ περίπου

Καλή όρεξη!

Ανάμεικτα κρεατικά στη γάστρα με πατάτες “baby”

Μπορείς ακόμα να δεις:

Μακαρονάδα φούρνου αλα σπέντσα ή σπετσοφάι

Λαχταριστό cheesecake oreo και μαρμελάδα

Σολομός στο φούρνο με φρέσκα μυρωδικά

Εύκολη συνταγή για σπιτική σαγκρία -Sangria

Αφράτο αλμυρό κέικ με αλλαντικά και τυρί

Σαλάτα λάχανο με ξινόμηλο και ρόδι

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοσαλάτα

Αφράτο κέικ σοκολάτας με τριμμένη κουβερτούρα

Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here