Αφράτα σαμπλεδάκια με μαρμελάδα βερίκοκο

Σιγά σιγά αφήνουμε πίσω την Μεγάλη Σαρακοστή και ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα! Η μεγάλη αυτή γιορτή της Άνοιξης συνοδεύετε από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, μιας και πάντα η επιστροφή στο νησί έδινε μια πρωτόγνωρη εμπειρία χαράς και ελευθερίας.

Ίσως δεν υπάρχει καμιά άλλη γιορτή που να ταιριάζει τόσο πολύ με το χωριό. Η κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας έκρυβε τόσο καλά μέσα μου την προσμονή για το βάψιμο των αυγών την Μεγάλη Πέμπτη, αλλά κυρίως έκρυβε την παιδική ανυπομονησία για την ωραιότερη στιγμή μου.

Την μέρα που η μάνα θα έφτιαχνε τα Πασχαλινά τσουρέκια και τα μοναδικά υπέροχα σαμπλεδάκια!!

Δεν λέω…. φανταστικά τα τσουρέκια, όμως εκείνα τα χρυσαφένια σαμπλεδάκια της, δεν φεύγουν από το μυαλό μου. Η αλήθεια είναι ότι πάντα μου άρεσε να ανακατεύομαι στην παρασκευή τους. Μου άρεσε να χώνω τα χέρια μου στην ζύμη να την απλώνω στο τραπέζι, και με ένα ποτήρι να κάνω τους νοστιμότερους κύκλους των παιδικών μου χρόνων.

Τα λίγα λεπτά του ψησίματος έμοιαζαν με μια παιδική αιωνιότητα! Ούτε θυμάμαι πόσες κρυφές ματιές έριχνα στο φούρνο μέχρι τα σαμπλεδάκια αποκτήσουν εκείνο το μοναδικό χρώμα που μαζί με το υπέροχο άρωμα τους μετέτρεπαν την κουζίνα μας σε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο.

Η καλύτερη μου ήταν όταν η μαρμελάδα θα έμπαινε ανάμεσα από του χρυσαφένιους κύκλους και θα ήμουν η πρώτη που θα δοκίμαζα!

Τη μοναδική αυτή συνταγή θα μοιραστούμε σήμερα μαζί γιατί πραγματικά είναι φανταστική.

Αυτά τα σαμπλεδάκια είναι αφράτα είναι υπέροχα

Σίγουρα θα σκεφτείτε πολλές φορές αν είναι απαραίτητο να τα μοιραστείτε, αρκεί να μην τα ανακαλύψουν τα παιδιά σας.

Σίγουρα θα τα λατρέψουν και θα αφήσουν για λίγο τα μπισκότα που αγοράσατε να περιμένουν.

Για την ξεχωριστή αυτή συνταγή…

Υλικά

  • 650 γρ. φυτικό βούτυρο – Φυτίνη- σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακ. μπέκιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κοφτό σόδα
  • 1/2 π.κρ. κονιάκ
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου – όσο πάρει
  • μαρμελάδα βερίκοκο

Tip: στο μισό κονιάκ διαλύω τη σόδα και στο άλλο μισό το μπέικιν

Εκτέλεση

  • χτυπάμε καλά το βούτυρο με την άχνη
  • προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά
  • ρίχνουμε το κονιάκ (με τη σόδα και το μπέικιν)
  • τις βανίλιες
  • τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη
  • ανοίγουμε φύλλο πάχους περίπου 1εκ.
  • με ένα σφηνάκι ή με διάφορα κουπ πατ κάνουμε σχέδια
  • προαιρετικά ανοίγουμε με ένα κουταλάκι μια τρύπα στη μέση για να φαίνεται η μαρμελάδα
  • τα τοποθετούμε σε ταψί με με λαδόκολλα
  • ψήνουμε στους 180° 20΄περίπου- ανάλογα τον φούρνο
  • αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε στα μισά μαρμελάδα βερίκοκο ή όποια άλλη μας αρέσει και  ενώνουμε με τα άλλα μισά

Καλή απόλαυση!

Αφράτα σαμπλεδάκια με μαρμελάδα βερίκοκο

Μπορείς ακόμα να δειις:

Λαχταριστά pancakes
Καριόκες κλασικές εύκολη συνταγή
Ροξάκια μελωμένα – εύκολη συνταγή
Μηλόπιτα εύκολη και αφράτη

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here