Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΑΞΙΔΙΑΑϊ Γιάννης Πηλίου - Κισσός

Αϊ Γιάννης Πηλίου – Κισσός

Αϊ Γιάννης Πηλίου – Κισσός

Αγαπημένος προορισμός ! Το ανατολικό Πήλιο είναι ένας κλασικός καλοκαιρινός προορισμός αφού το επιλέγουν πολλοί επισκέπτες για τις διακοπές τους , συνδυάζοντας  βουνό και θάλασσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Οι παραλίες αρκετές με τις περισσότερες οργανωμένες με ξαπλώστρες, ταβερνάκια, καφέ.

Ο Κισσός είναι ένα πανέμορφο, γραφικό και ορεινό χωριό του Ανατολικού Πηλίου, 52 χλμ περίπου από την πόλη του Βόλου.

Χαρακτηριστικό του χωριού είναι η πυκνή του βλάστηση, από καστανιές και πλατάνια, με τουριστική υποδομή για όλο τον χρόνο.

Συνδυάζει και τη θάλασσα που καταλήγει στις τουριστικές παραλίες του οικισμού του Αγίου Ιωάννη , την Πλάκα και του Παπά Νερό.

Εδώ, στον Κισσό θα επιστρέψουμε για το μεσημεριανό μας, με υπέροχα ψητά και φαγητά με ντόπια υλικά!

Μετά το χωριό του Κισσού, σειρά στο δρόμο μας έχει, ο παραθαλάσσιος οικισμός του Αγίου Ιωάννη.

Η πανέμορφη μεγάλη και βραβευμένη με Γαλάζια σημαία παραλία του, με βότσαλο και ψιλή άμμο, ήταν η αιτία για τη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του οικισμού. Δυο ειδυλλιακές παραλίες που μπορείς να επιλέξεις…

Αϊ Γιάννης Πηλίου – Κισσός

Για τις βουτιές μας, κατευθυνόμαστε  στην παραλία Παπά Νερό, μια από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου.

Η πεντακάθαρη αμμουδιά της με τη χρυσαφένια άμμο, τα γαλάζια Αιγαιοπελαγίτικα νερά και το καταπράσινο βουνό που την αγκαλιάζει, την κάνει να θυμίζει εξωτικό μέρος.

Με πληθώρα καταλυμάτων και τις κόκκινες στέγες των σπιτιών να  χάνονται στην καταπράσινη πλαγιά να συμπληρώνουν το παραμυθένιο τοπίο !

Μετά το απολαυστικό μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά , ήρθε η ώρα για καλό φαγητό στον Κισσό…

Κάτω από τα πλατάνια και το τραγούδι των τζιτζικιών… το κρασάκι με τους μεζέδες, τη βουτιά στη χωριάτικη με τις ντόπιες ντομάτες και το ελαιόλαδο , τα υπέροχα γλυκά μετά το καφεδάκι,  το δροσερό αεράκι σε κάνει να χαμογελάς να κλείνεις τα μάτια , να αφήνεσαι στην στιγμή που εύχεσαι να κρατήσει ακόμα λίγο και η μυρωδιά της γης και των λουλουδιών να σε συνοδεύσει μέχρι την πόλη !

Στην επιστροφή περνάμε τα Χάνια και κατηφορίζουμε το βουνό των Κενταύρων κάνοντας μια στάση για καφέ στην πλατεία της Πορταριάς… να πάρουμε λίγη ακόμη δροσιά κάτω από τον γεροπλάτανο πριν βρεθούμε στη ζέστη και στη συνηθισμένη ρουτίνα μας.

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και την καθιερωμένη μας βόλτα στη Μακρινίτσα απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα του Βόλου από το μπαλκόνι του Πηλίου.

Τόση ομορφιά ,τόση  μαγεία , λίγες ώρες μακριά από την πόλη, είναι αρκετό για να εκτιμήσουμε ότι καλό έχουμε σε τούτη την πανέμορφη χώρα!

Αϊ Γιάννης Πηλίου – Κισσός

Οι φωτογραφίες ανήκουν στην προσωπική συλλογή του justlife.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments