
Γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά ηλιόσπορου σε σάλτσα λεμονιού από την Μαρία του @_my_veganeats
Μια διαφορετική συνταγή για τα γνωστά μας κολοκυθάκια με κιμά. Εδώ η φίλη μας τα μαγείρεψε με κιμά ηλιόσπορου . Η σάλτσα λεμονιού και τα μυρωδικά χαρίζουν στο φαγητό μας μια ξεχωριστή γεύση! Καλοκαιρινή συνταγή μιας και τα κολοκυθάκια είναι στο φόρτε τους!
Αν δεν είσαι φίλος του κρέατος ή θέλεις να κάνεις μια αποτοξίνωση μετά τις καλοκαιρινές σου διακοπές αυτή η συνταγή θα σου αρέσει πολύ! Αξίζει να την δοκιμάσεις!
Υλικά
- 8 κολοκυθάκια
- 1 πακέτο 400γρ. κιμά ηλιόσπορου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 2 καρότα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- 8 κουταλιές ρύζι barboiled
- 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσ. δυόσμο φρέσκο και αποξηραμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πατάτα κομμένη
- 3/4 π.κρ. ελαιόλαδο
για τη σάλτσα
- 1 λεμόνι τον χυμό
- 1 κουταλάλι κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Αδειάζουμε μ ένα κουταλάκι τη σάρκα από τα κολοκυθάκια σοφού κόψουμε από το επάνω μέρος τους μια φέτα ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε για καπάκι.
- Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ετοιμάζουμε τον κιμά ηλιόσπορου (βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά) με σοταρισμένο κρεμμύδι, σκόρδο, ένα τριμμένο κρότο, αλάτι, πιπέρι, και μισό κουταλάκι κύμινο.
- Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε ρύζι (barboiled χρησιμοποίησα εγώ) , περίπου μια γεμάτη κουταλιά της σούπας για κάθε κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο άνηθο και μπόλικο δυόσμο φρέσκο κι αποξηραμένο, και βράζουμε για περίπου ένα δεκάλεπτο αφού γεμίσουμε με νερό ώστε να μείνει το ρύζι «al dente».
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια αφήνοντας ένα δάχτυλο περίπου από πάνω.
- Αφού τα κλείσουμε με το καπάκι τους, βάζουμε τα κολοκυθάκια μέσα στο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση τους περίπου.
- Προσθέτουμε μερικά κλωναράκια από άνηθο, δυο φύλλα δάφνης, μια πατάτα κομμένη κι ένα καρότο.
- Αλατίζουμε, περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το νερό.
- Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύουμε χυμό από ένα λεμόνι κι ένα κουταλάκι κορν φλάουρ.
- Προσθέτουμε μία μία δυο κουτάλες από το ζωμό της κατσαρόλας και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην υπόλοιπη κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρει μια βράση μαζί με τα κολοκυθάκια άλλα 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και τον άνηθο και σερβίρουμε περιχύνοντας με το ζωμό λεμονιού.
- Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Τις συνταγές της Μαρίας μπορείς να τις βρεις στο προφίλ της στο instagram @_my_veganeats
Γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά ηλιόσπορου σε σάλτσα λεμονιού
Μπορείς ακόμα να δεις:
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοσαλάτα
Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας
Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι
Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα
Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά
Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/