Για μπάνιο στη Ξυνόβρυση

Μπιστινίκα ή Μπεστινίκα στο Πήλιο είναι ο προορισμός που αποφασίσαμε να επισκεφτούμε αυτό το Σαββατοκύριακο… Και αν για τους περισσότερους δεν λέει κάτι το τοπωνύμιο αυτό, τότε το όνομα Ξυνόβρυση θα ενθουσιάσει τους περισσότερους που έχουν επισκεφθεί έστω και μια φορά την περιοχή!

Ένας μικρός ιστορικός οικισμός περίπου 200 κατοίκων.  Στην πλατεία του χωριού με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, υπάρχουν μερικά καφεπαντοπωλεία, στα οποία ο επισκέπτης θα βρει εξαιρετικό και φθηνό φαγητό.

Επάνω από την πλατεία του χωριού, βρίσκεται η τρίκλιτη βασιλική της Κοιμήσεως του Θεοτόκου, κτίσμα του 1778 σύμφωνα με την πηλιορείτικης αρχιτεκτονική  της εποχής εκείνης.

Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων ο επισκέπτης θα συναντήσει πανέμορφες παραλίες!

Η ομορφιά τους ήταν και η βασική αιτία που αναζωογονήθηκε τουριστικά η περιοχή. Έτσι θα συναντήσεις τις παραλίες της Μουρτίτσα, τους Κουρήτες, τη Μελανή και τα Ποτιστικά παραλία που επισκεφτήκαμε και κολυμπήσαμε στα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της.

Η αίσθηση των Αιγαιοπελαγίτικων νερών σε συνδυασμό με τους επιβλητικούς βράχους που στέκονται σαν φρουροί της παραλίας, μετατρέπουν το τοπίο σε μαγευτικό.

Το Πήλιο χαρίζει στον επισκέπτη μοναδική ομορφιά!

Πως θα φτάσετε:

Με υπεραστικό λεωφορείο από τον Βόλο. Πίνακες με τις ώρες των δρομολόγιων  μπορείτε να δείτε παρακάτω

https://ktelvolou.gr/el/routes/map/&map=magnesia

Που θα φάτε:

Εξαιρετικό bar-restaurant με θέα την παραλία των Ποτιστικών. Επίσης για όσους θέλουν να απολαύσουν την δροσιά των πλατανιών και την παραδοσιακή κουζίνα του Πηλίου θα επισκεφτούν τις ταβέρνες του χωριού.

Για μπάνιο στη Ξυνόβρυση

Μπορείς ακόμα να δεις:

Σκόπελος το σμαραγδένιο νησί
Αι Γιάννης Πηλίου – Κισσός

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here