
Γλυκό κουταλιού κεράσι από τη Λυδία
Πολύ καλή φίλη η Λυδία υπερδραστήρια με πολλές ανησυχίες, εργαζόμενη , τρέχει καθημερινά να προλάβει τις δραστηριότητες των παιδιών αλλά και την φροντίδα της οικογένειας της!Για χάρη του μπλοκ λοιπόν, μας φωτογράφησε το γλυκό που έφτιαξε!
Την τιμητική του σε αυτό το ποστ έχει το γλυκό κουταλιού κεράσι!
Γλυκό καλοκαιρινό, πεντανόστιμο ,που το προτιμούν όλοι!Για να φτιάξουμε το γλυκό διαλέγουμε κεράσια σφιχτά και τραγανά.
Υλικά
- 2 κιλά κεράσια
- 4 λίτρα νερό
- 4 λεμόνια και τον χυμό τους
- 2κιλά ζάχαρη
- 200γρ. νερό
- χυμό από 2 λεμόνια
Γλυκό κουταλιού κεράσι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κεράσια πρώτα σε μπολ με το νερό και τα λεμόνια αφού τα έχουμε κόψει και έχουμε στύψει τον χυμό τους, για να γίνουν τραγανά.
- Μόλις περάσουν δυο ώρες τα ξεπλένουμε.
- Βγάζουμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι και τοποθετούμε τα κεράσια σε κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφριά με ξύλινη κουτάλα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τα 200γρ. νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά , να πάρει βράση χωρίς να ανακατεύουμε.
- Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15΄.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε το γλυκό για 10 με 15 λεπτά.
- Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα από τα χερούλια έτσι ώστε τα κεράσια να ρουφήξουν μέσα το σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Το γλυκό κουταλιού κεράσι είναι από τα πιο εύγευστα παραδοσιακά κεράσματα!!
Το γλυκό κουταλιού κεράσι συνοδεύει τον ελληνικό καφέ στην αυλή, το γιαουρτάκι για πρωινό ή το παγωτό το απογευματάκι!..Και στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, το βρίσκουμε σε τάρτες, πίτες, κέικ ή σε σάλτσες σε «ψαγμένες» συνταγές!!
Σ αυτή την στήλη θα δημοσιεύονται δικές σας συνταγές. Μπορείτε να στείλετε τις δικές σας νοστιμιές με φωτογραφίες και την συνταγή , για να ανεβαίνουν στην στήλη «just friends».
Θα ήταν χαρά μου να έβλεπα αυτή την συνταγή από εσάς, στέλνοντας φωτογραφίες σας στο ινσταγκραμ κάνοντας ταγκ το όνομα του μπλοκ justtlife.gr ή αφήνοντας το σχόλιο σας!
Καλή επιτυχία!!
Μπορεις ακόμα να δεις:
Δροσερό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα
Κεκάκια βανίλιας
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλάσο κουβερτούρας