Γλυκό λεμόνι ψυγείου
Αρχίζει και ζεσταίνει ο καιρός… τα χοντρά ρούχα ήδη έχουν βολευτεί στις ντουλάπες, τα σπίτια χρωματίζονται με καλοκαιρινές διακοσμητικές πινελιές , η διάθεση σιγά σιγά ανεβαίνει, αναμένοντας το καλοκαίρι…
Με τις πρώτες κιόλας ζεστές μέρες η επιθυμία μας για ένα δροσερό γλυκό μεγαλώνει! Ένα μπισκοτογλυκό είναι ότι πρέπει!!..
Το γλυκό λεμόνι ψυγείου με τη βελούδινη κρέμα , την γλύκα των μπισκότων και τη διακριτική , ανάλαφρη
με λεμόνι γεύση του ζελέ , το κάνει σίγουρα ενα από τα αγαπημένα γλυκά του καλοκαιριού!!
Γι αυτό το εύκολο γλυκό λεμόνι ψυγείου θα χρειαστείς:
Υλικά
- 200γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 1,5 λίτρο γάλα
- 150γρ. κορν φλάουερ
- 200γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη
- το κορν φλάουερ
- τις βανίλιες
- το 1/2 λίτρο γάλα
- βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί
- και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα
- ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα
- στρώνουμε τα μισά μπισκότα στον πάτο του πέριξ
- καλύπτουμε τη μισή κρέμα
- συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα και κρέμα
- βάζουμε στο ψυγείο
- αφήνουμε να παγώσει καλά η κρέμα μια ώρα περίπου
tips:αν βάλουμε ζεστή την κρέμα δεν χρειάζεται να βρέξουμε τα μπισκότα στο γάλα
Για το ζελέ:
- 750ml χυμό λεμόνι
- 150gr ζάχαρη
- 9 φύλλα ζελατίνης
Για την εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποιήσαμε φυσικό χυμό λεμονιού από την Οικογένεια Χριστοδούλου εμπλουτισμένο με βιταμίνη C .
- σε κρύο νερό αφήνουμε να μαλακώσουν τα φύλλα ζελατίνης 5 ‘
- ρίχνουμε να ζεσταθούν πρώτα ο χυμός λεμόνι
- η ζάχαρη και κατόπιν
- τα φύλλα ζελατίνης
- ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά
- όταν αρχίζει να πήζει λίγο το ζελέ το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα
- το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες
Καλή επιτυχία!
Μπορείς ακόμα να δεις:
Μπάρες σοκολάτας με χυμό πορτοκάλι
Cheesecake με μαρμελάδα βύσσινο