Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥΔιακοπές με αποσκευή που θα χωρά διάθεση θετική και χαλαρή

Διακοπές με αποσκευή που θα χωρά διάθεση θετική και χαλαρή

Διακοπές με αποσκευή που θα χωρά διάθεση θετική και χαλαρή από την Ναταλία Βαλαμουτοπούλου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Ώρα για διακοπές…

Και ναι ήρθε το καλοκαίρι κι έχει κι άλλο ακόμα να μείνει. Η ατμόσφαιρα διακατέχεται από αυθορμητισμό, ερωτισμό, ζωντάνια, χωρά ανεμελιά και ξεκούραση, έξω από τα συνηθισμένα καθημερινά. Χωρά διακοπές, μικρές ή και μεγάλες, οργανωμένες ή και μη.

Κι όλοι κάπου εκεί αναρωτιόνται ”που θα πάω φέτος διακοπές? ”

Και το φέτος είχε πολλά , αναπάντεχα και σοκαριστικά θα τολμήσω να πω με πολύ κόστος ψυχικό , για κάποιους άλλους δυστυχώς σωματικό και φυσικά κόστος υλικό σε χρήματα και ανέσεις.

Μπορεί να φαντάζει πολυτέλεια να πας διακοπές φέτος, να φαντάζει αδύνατο , να φαντάζει επίσης πολύπλοκο, γεμίζοντας με περισσότερη ανασφάλεια η σκέψη ότι θα ταξιδέψεις, θα εκτεθείς σε κόσμο, σε συνωστισμό , σε ιούς και σε ”κίνδυνο” φαινομενικό.

Από την άλλη κάπου εκεί μπορεί να έρχονται και να συγκρούονται οι επιθυμίες σου με τις επιθυμίες του άλλου, της παρέας σου, των φιλενάδων σου. Και που να χωρέσουν όλα και που και πως να βρεθεί ή άκρη.

Οι μισοί οραματίζονται ένα μέρος κάπου στο πουθενά χωρίς πολύ κόσμο για camping κι οι άλλοι μισοί φαντασιώνονται ένα μέρος με πολύ κόσμο κι ωραία ξενοδοχεία για αναψυχή και πολυτέλεια, από αυτή που μας χαλαλίζουμε μετά από επίπονο ολόκληρο χρόνο σκληρής δουλειάς.

Τόσα μέρη, τόσα ονόματα, τόσα σχέδια, τόσες διαφωνίες χωρίς λόγο κι αιτία. Σημασία δεν έχει να βρεις το σωστό μέρος. Σωστό είναι το μέρος που θα πας με τη σωστή παρέα ή και μόνος σου, με όρεξη να περάσεις καλά και να απολαύσεις.

Με αποσκευή που θα χωρά διάθεση θετική και χαλαρή.

 

Ένα είναι σίγουρο στο τέλος .

Πως δεν ξεχνάς ποτέ το μέρος που γέλασες με την ψυχή σου, το μέρος που γλέντησες, που χόρεψες, το μέρος που χάρισε κοινές εμπειρίες σε σένα και στους ανθρώπους σου, το μέρος που σε έδεσε με εκείνο τον τόπο , γιατί απλά η καρδιά σου ανάσαινε και χτυπούσε με άλλους ρυθμούς εκεί.

Πρόσεχε, όσο ψάχνεις τον παράδεισο των διακοπών μη χάσεις τον ενθουσιασμό σου γι’ αυτές και δε χρειάζεται πολλή σκέψη, πολλή οργάνωση και κούραση.

Αρκεί να σου χαρίσεις στιγμές που θα έχουν μια ”διακοπή” από πολλά προγράμματα, από πολλά τηλεφωνήματα, από πολλές υποχρεώσεις και ακόμα κι αν δεν πας πουθενά μακριά, μην ξεχάσεις να ξεχαστείς και να γεμίσεις μπαταρίες, αποφορτίζοντας τες πρώτα !!

 

Ναταλία Βαλαμουτοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
facebook : Ναταλία Βαλαμουτοπούλου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Ομαδική Αναλύτρια

Διακοπές με αποσκευή που θα χωρά διάθεση θετική και χαλαρή

Μπορείς ακόμα να δεις:

Όταν σε αμφισβητούν να θυμάσαι πως εσύ μπορείς
Πως να μην “βουλιάξεις” στην κρίση
Κάνε την κρίση ευκαιρία
Δημιουργικά παιχνίδια για τα παιδιά στο σπίτι
Η αγάπη φτιάχνει γερές βάσεις

photo: www.pexels.com

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments