Δροσερό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα από την Μαντώ!

Φίλη του μπλοκ η Μαντώ, χρυσοχέρα φροντίζει την οικογένεια της με τον καλύτερο τρόπο!

Μας έστειλε την δική της πρόταση για το μπισκοτογλυκό με ροδάκινα. Ένα εύκολο γλυκό που δεν χρειάζεται ψήσιμο, με την μπισκοτένια βάση και την αφράτη κρέμα, να ενθουσιάζει και τους πιο δύσκολους!  Γευστικό και δροσερό, ιδανικό για όλες τις ώρες! Μας φέρνει πιο κοντά το καλοκαίρι αναμένοντας τα φρέσκα ροδάκινα (τώρα χρησιμοποιήσαμε κομπόστα) να κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά για να φτιάξουμε και αυτήν την εκδοχή!

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπέρ
  • 2 μόρφατ (το τενεκεδάκι, όχι το φάκελο)
  • 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 βανιλίνες (ή υγρή βανίλια, αν έχετε)
  • 1 κομπόστα ροδάκινο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την κρέμα της επάνω στρώσης

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μία μόρφατ μαζί με
  • μία κούπα άχνη
  • μία κούπα γάλα
  • και μία βανιλίνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να διογκωθούν
  • Βάζουμε την κρέμα σε ένα τάπερ και το αφήνουμε στο ψυγείο

Ετοιμάζουμε έπειτα την κρέμα ροδάκινο

  • Ρίχνουμε τα ροδάκινα στο μουλτι και τα πολτοποιούμε λιγάκι. Δεν θέλουμε να λιώσουν εντελώς
  • Στο μίξερ χτυπάμε τη δεύτερη μόρφατ
  • μία κούπα άχνη
  • μία κούπα γάλα
  • και μία βανιλίνη
  • Μόλις διογκωθούν σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα ροδάκινα
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα
  • Στρώνουμε ένα πυρέξ με μπισκότα και τα ραντίζουμε με το ζουμί της κομπόστας
  • Προσθέτουμε μία στρώση από τη  κρέμα του ροδάκινου που κάναμε
  • Επαναλαμβάνουμε με μία στρώση μπισκότα και πάλι κρέμα ροδάκινο, μέχρι να τελειώσει (ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το πυρέξ μας, κάνουμε όσες στρώσεις θέλουμε )
  • Στρώνουμε άλλη μία φορά μπισκότα και τελειώνουμε το γλυκό με την λευκή κρέμα
  • Πασπαλίζουμε  με τριμμένο μπισκότο (προαιρετικά) και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Καλή επιτυχία!

Θα ήταν χαρά μου να έβλεπα αυτή την συνταγή από εσάς, στέλνοντας φωτογραφίες σας στο ινσταγκραμ κάνοντας ταγκ το όνομα του μπλοκ justtlife.gr ή  αφήνοντας  το σχόλιο σας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here