Ελληνική γαστρονομία στο Πήλιο

Στον απόηχο του 1 ου festival παραδοσιακών –τοπικών προϊόντων που πραγματοποιήθηκε από τις 27/09 έως 29/09 στην φάρμα Καραίσκου στην Πορταριά και με κεντρικό μήνυμα το Πήλιο ως γαστρονομικός προορισμός , το Just Life ήταν εκεί συνεχίζοντας να παρουσιάζει τις όμορφες προσπάθειες.

Σκοπός του φεστιβάλ  να αναδειχτούν τα τοπικά προϊόντα με καινούργιες συνταγές και να εμπλουτιστεί η ήδη υπάρχουσα πολυποικιλότητα της τοπικής γαστρονομίας, όπως πολύ σωστά τόνισε ο γνωστός αρχιμάγειρας κος Κωνσταντίνος Βασάλος.

Στις όμορφες πλαγιές του βουνού των Κενταύρων λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε μια αρκετά καλά οργανωμένη εκδήλωση με την παρουσίαση συνταγών  και προϊόντων της περιοχής.

Η παρουσία του Τιμολέοντα Διαμαντή (νικητή του master chef ) στο ρόλο του συντονιστή- παρουσιαστή, αλλά και ως μάγειρα, ήταν μια εγγύηση στην μύηση των καλεσμένων στα μυστικά των ντόπιων συνταγών.

Ελληνική γαστρονομία στο Πήλιο

Η απλότητα του, το ύφος του, αλλά και οι γνώσεις του δημιουργούσαν όλα τα εχέγγυα ώστε οι εναλλαγές των θεμάτων να μην αποτελούν άγνωστες λέξεις για το κοινό που έσπευσε να τιμήσει το festival και που πρέπει να ξεπέρασε τους 3500 επισκέπτες στο τριήμερο που διήρκεσε!

Ελληνική γαστρονομία στο Πήλιο

Συναντήσαμε και γνωρίσαμε παραγωγούς που είχαν να προτείνουν προϊόντα με μεράκι, προϊόντα αγνά όπως αυτά που παρήγαγαν οι γονείς τους. Τους ακούσαμε να μας μιλούν γι’ αυτά και αισθανθήκαμε την αγωνία τους, τον αγώνα τους ,την αγάπη με την οποία τα παράγουν.

Νοιώσαμε για πιο λόγο είναι ξεχωριστά και μοναδικά, και κυρίως για ποιο λόγο μπορούν να αποτελούν μια σύγχρονη γαστρονομική πρόταση!

Περπατήσαμε ΚΑΙ δοκιμάσαμε προϊόντα …το καθένα είχε την δικιά του ιστορία που το κάνει ξεχωριστό.

 

Ελληνική γαστρονομία στο Πήλιο

Δοκιμάσαμε μπύρα, μοναδικό τσίπουρο, τυροκομικά προϊόντα, πίτες εξαιρετικά κρασιά.

Πραγματικά το καθένα ξεχωριστό και μοναδικό!

Ωραίες στιγμές ήταν οι παρουσιάσεις με τις κατασκευές παρασκευασμάτων κάθε είδους
στον ξυλόφουρνο του κτήματος με πολλές προτάσεις, μυστικά από έμπειρους chef και
γενικότερα καθετί με τους θησαυρούς που παράγει αυτός ο τόπος.

Αποχαιρετώντας αυτό το festival της Ελληνική γαστρονομίας στο Πήλιο θα επαναλάβουμε ότι η γαστρονομική συνύπαρξη και των 24 χωριών του Πηλίου είναι μια αναγκαία προϋπόθεση, ώστε η παράδοση που κληρονομήσαμε από τους παλιότερους μπορεί και έχει θέση στην σύγχρονη γαστρονομία  και ότι σίγουρα  θα αποτελεί μια πρόταση ανάπτυξης και διαφήμισης αυτού του ευλογημένου τόπου.

Ευχόμαστε αυτό το Festival να γίνει θεσμός ανάπτυξης και πολιτιστικής
κληρονομιάς μιας και η γαστρονομία είναι ένα κομμάτι πολιτισμού του κάθε τόπου!!

photo: justlife.gr

Μπορείς ακόμα να δεις:

Volos Street Food Festival 2019

Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here