Εύκολη συνταγή για αφράτη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα

Ο Χειμώνας καθώς πλησιάζει , ο άρχοντας των εσπεριδοειδών, θα μας δώσει την ευκαιρία να φτιάξουμε ωραίες συνταγές με τη γεύση και τα αρώματά του.

Μια εύκολη συνταγή με φύλλα κρούστας για  ζουμερή και αφράτη πορτοκαλόπιτα. Βανίλια, πορτοκάλι, και η γεύση της θα σε ξετρελάνει! Με τον καφέ σου ή για ένα κέρασμα θα σε βγάλει από την δύσκολη θέση.

Το μυστικό για να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα φύλλα είναι να τα βάλεις σε πιέτες για λίγο στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 4αυγά
  • 200γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 200γρ. καλαμποκέλαιο
  • 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
  • 250γρ. γιαούρτι

για το σιρόπι

  • 300γρ. ζάχαρη
  • 350γρ. νερό
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια χυμό
  • και ξύσμα
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

  • ψήνω τα φύλλα στους 150° για 1/2 ώρα περίπου
  • μέχρι να στεγνώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα
  • σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι
  • από την στιγμή που θα κοχλάσει βράζουμε για 5 ΄λεπτά
  • χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
  • προσθέτουμε το ξύσμα
  • τις βανίλιες
  • το λάδι
  • το μπέικιν πάουντερ
  • το γιαούρτι
  • τρίβουμε καλά τα ψημένα φύλλα
  • τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα λίγα λίγα
  • ανακατεύουμε να
  • ποτίσουν καλά τα φύλλα
  • σε λαδωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα
  • ψήνουμε στους 180° για 40΄λεπτά περίπου
  • μόλις βγάλουμε τη ζεστή πορτοκαλόπιτα
  • σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι

Καλή απόλαυση!

Μπορείς ακόμα να δεις:

Ρυζόγαλο το παραδοσιακό γλύκισμα όλης της Ελλάδας!

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here