Εύκολη συνταγή για σπιτική σαγκρία

Με  ταξιδιάρικη διάθεση  σήμερα, αφήνουμε  την  καθημερινότητα, ονειροπολούμε,  και φτάνουμε  στην  Ισπανία για  να  δοκιμάσουμε μια  δροσιστική sangria. Kάπου  εκεί στην πανέμορφη  Ανδαλουσία,  χαμηλής ποιότητας η  και  ξινισμένα ακόμη   κρασιά, να τους προσθέτουν ζάχαρη και  εσπεριδοειδή (πορτοκάλι –λεμόνι) ή ακόμη  μέλι  και  μπαχαρικά  για να δοθεί μια άλλη γεύση που θα  το  ξαναζωντανέψει.

Το  κόκκινο  κρασί που  είναι   η βάση του ποτού γίνετε  η χρωματική αιτία  και  θα χαρίσει  το πρώτο της  όνομα  sangre που  στα Ισπανικά  σημαίνει  αίμα.

Έτσι σιγά  σιγά αφήνει  πίσω  την  ταπεινή της καταγωγή, και αρχίζει  να εξελίσσετε  μέσα στο  χρόνο, και να  γίνετε  ένα δροσιστικό ποτό  που πλέον  πίνετε  όλο  και  περισσότερο  σε όλον τον  κόσμο!

Εμείς  σήμερα  θα  φτιάξουμε  μια  σπιτική sangria,χρησιμοποιώντας σαν βάση  ένα φρουτώδες κόκκινο  Merlot , για να  ταιριάξει απόλυτα με  τα  εσπεριδοειδή μας.

Αχλάδι  μήλο και σπυριά  από  γλυκά  ρόδια  θα βυθιστούν  στο κρασί  για να προσθέσουν τις δικές τους μοναδικές  γεύσεις.

Stick κανέλας  και  σιρόπι  βανίλιας θα την  κάνουν παιχνιδιάρικη  και  γαργαλιστική στον  ουρανίσκο  μας.

Είναι  εύκολη  και θα  την  συνοδεύσουμε με  ένα  ένα όμορφο γεύμα η θα  την προσφέρουμε  στους φίλους μας για  να εντυπωσιάσουμε ή  ακόμη καλύτερα  να το  προσφέρουμε σε μας  και  να ταξιδέψουμε  μαζί της  αυτή την  υπέροχη διαδρομή  από την  Ανδαλουσία  στο  σπίτι μας !

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί merlot
  • 1/2κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 20 ml σιρόπι βανίλιας
  • φέτες πορτοκάλι, λεμόνι, αχλάδι, μήλο
  • σπόρους ρόδι
  • σιρόπι
  • στικ κανέλας
  • ψιλοκομμένα φρούτα για γαρνιτούρα

για το σιρόπι

  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση

για το σιρόπι
  • σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία τη ζάχαρη και το νερό για 5΄
για την σαγκρία
  • σε μεγάλη κανάτα βάζουμε τις φέτες από τα φρούτα
  • τους χυμούς
  • το σιρόπι αφού το έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • το σιρόπι βανίλιας
  • και το κρασί
  • προσθέτουμε την κανέλα
  • τους σπόρους ροδιού
  • ανακατεύουμε
  • σκεπάζουμε την κανάτα με ένα σελοφάν και την βάζουμε στο ψυγείο για μεριές ώρες
  • σερβίρουμε σε ποτήρια και προσθέτουμε μερικά φρούτα

Καλή απόλαυση!

Εύκολη συνταγή για σπιτική σαγκρία -Sangria

Μπορείς ακόμα να δεις:

Αφράτο αλμυρό κέικ με αλλαντικά και τυρί

Σαλάτα λάχανο με ξινόμηλο και ρόδι

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοσαλάτα

Αφράτο κέικ σοκολάτας με τριμμένη κουβερτούρα

Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here