Εύκολο γλυκό banoffee με έτοιμη καραμέλα!
Σήμερα το γλυκάκι μας ξεπερνά τα όρια της απόλαυσης.
Λέξεις όπως μοναδικό, φανταστικό δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτό το υπέροχο mouthfeel που αισθάνεσαι από την πρώτη κιόλας κουταλιά!.
Γλυκό σε τρία επίπεδα γεύσης.. Υπέροχη βάση από μπισκότο, κρέμα όλο καραμέλα, slices bananas και στο τέλος μια αφράτη σαντιγί που σε ξετρελαίνει!
Αν έχεις φτιάξει μια φορά cheesecake τότε αυτό το γλυκό θα σου είναι παιχνιδάκι. Η παρασκευή του γίνεται όπως ακριβώς κάνεις το cheesecake . Όμως μην ξεγελαστείς από τον παιχνιδιάρικο τίτλο του video.. δεν έχει τυρί..
Banoffee ( banana – Toffee) όπως καταλάβατε γιατί είναι πραγματικά ένας ξεχωριστός γλυκός πειρασμός Δεν το λες και δύσκολο για να το φτιάξεις, αλλά το λες καταπληκτικό όταν το δοκιμάσεις.
Γι’ αυτό δημιούργησε και σύ τις δικές σου banoffee ιστορίες και άφησε την γεύση του να μαγέψει, και να ξετρελάνει όλους!
Tips
- Δημιουργήθηκε το 1971 στοThe Hungry Monk Restaurant στο Jevington της Αγγλίας
- Το Banoffee pie δεν βγήκε ποτέ από τον κατάλογο του εστιατορίου
- Υπήρξε το αγαπημένο γλυκό της Margaret Thatcher
- H λέξη banoffee χρησιμοποιείτε για κάθε προϊόν η φαγητό που περιλαμβάνει μπανάνα και καραμέλα.
Την χαριτωμένη παρουσίαση του γλυκού μας συμπληρώνει το ξεχωριστό σιρόπι καραμέλας ( Toffee) που το μετατρέψαμε σε μικρά διακοσμητικά γυαλάκια!
Με χαρτί κ με μολύβι τα υλικά
Υλικά
- 250γρ. μπισκότα digestive
- 80γρ. βούτυρο λιωμένο
- 350γρ. γέμιση καραμέλα (καραμελωμένο ζαχαρούχο)
- 1 μεγ. μπανάνα ή δύο μικρές κομμένες σε φέτες
- 300γρ. κρέμα γάλακτος
- 2κ.σ.ζαχαρη άχνη
για το γαρνίρισμα
- toffee καραμέλας
- ελάχιστη κουβερτούρα τρίμμα
- digestive τρίμμα
Εκτέλεση
- τρίβουμε τα μπισκότα στο bleder
- ζεσταίνουμε το βούτυρο (αλλά όχι να κάψει )
- και το ρίχνουμε στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά
- στρώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό πυρέξ ή όπου αλλού θέλουμε πιέζοντάς το πολύ καλά
- το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
- ζεσταίνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να φύγουν τα κομπάκια 5΄περίπου
- ένα δυο λεπτά ανακατεύουμε να κρυώσει λίγο
- βγάζουμε τη φόρμα μας από το ψυγείο και περιχύνουμε προσεκτικά την καραμέλα μας
- βάζουμε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει
- κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και ραντίζουμε με σταγόνες λεμόνι για να μη μαυρίσουν και τις τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα
- χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε αφράτη σαντιγί
- απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες ,αφήνοντας λίγο κενό από τοιχώματα για να φαίνονται οι στρώσεις του γλυκού μας
- το βάζουμε πάλι στο ψυγείο
- γαρνίρουμε με γυαλάκια καραμέλας, λίγο τριμμένο μπισκότο και ελάχιστη τριμμένη κουβερτούρα.
Καλή απόλαυση!
Εύκολο γλυκό banoffee με έτοιμη καραμέλα
Μπορείς ακόμα να δεις:
Χορταστικό τσελιγκάτο από τη Θεσσαλία
Μαρμελάδα φράουλα και εύκολο γλυκό με γιαούρτι
Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας
Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι
Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα
Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά
Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/