
Ζουμερή σοκολατόπιτα με στέβια από την Εύα Κάρρας.
Αφράτη, ζουμερή σοκολατόπιτα με στέβια, σιμιγδάλι και αλεύρι καρύδας μας έστειλε η φίλη μας η Εύα. Σοκολάτα μεγάλη αγάπη για τους περισσότερους, σε μια ιδιαίτερη συνταγή που αξίζει να την δοκιμάσεις!
Για κέρασμα , για επιδόρπιο σε ένα εορταστικό τραπέζι, αλλά και τις ημέρες εκείνες που θέλουμε κάτι γλυκό!
Για την ζουμερή σοκολατόπιτα με στέβια θα χρειαστείς:
Υλικά
- 3 ολόκληρα αυγά
- 4 ασπράδια
- 90 γρ. κρυσταλλική στέβια 1:3 (ένα προς 3)
- ή 300γρ. ζάχαρη καρύδας
- 150 γρ. καλαμποκέλαιο
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ. αλεύρι καρύδας
- 80 γρ. κακάο
- 1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
Υλικά για το σιρόπι
- 750 ml νερό
- 200 γρ. στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3 (ένα προς 3 )
- 200 γρ. σοκολάτα με στέβια
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 60 γρ. κακάο
Υλικά για τη γκανάς
- 200 γρ. εβαπορέ λάιτ
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος με στέβια
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την στέβια και χτυπάμε στο δυνατό για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι καρύδας, το κακάο, το μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° αέρα και λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ.
- Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσουμε την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά.
- Ρίχνουμε τώρα το μείγμα με τα στερεά υλικά που ετοιμάσαμε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα σας τα υλικά.
- Αδειάζουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε στους 180 αέρα για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε την στέβια, το κακάο, κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη.
- Βγάζουμε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Όταν έχει ψηθεί (το ελέγχουμε με μαχαιράκι) την βγάζουμε από το φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια.
- Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνουμε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να κάψει.
- Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη.
- Ύστερα ρίχνουμε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή).
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά έως να λιώσει και να έχουμε μια βελούδινη γκανάζ.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την σοκολατόπιτα μας.
- Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο
Σε ευχαριστούμε Εύα!
Καλή επιτυχία!!
Μπορείς ακόμα να δειις:
Καριόκες κλασικές εύκολη συνταγή
Ροξάκια μελωμένα – εύκολη συνταγή
Μηλόπιτα εύκολη και αφράτη
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/
https://youtu.be/2dTtrIww4i0 δείτε και μια νηστίσιμη εκδοχη σοκολατοπιτας !