Ζουμερή σοκολατόπιτα με στέβια από την Εύα Κάρρας.

Αφράτη, ζουμερή σοκολατόπιτα με στέβια, σιμιγδάλι και αλεύρι καρύδας μας έστειλε η φίλη μας η Εύα. Σοκολάτα μεγάλη αγάπη για τους περισσότερους, σε μια ιδιαίτερη συνταγή που αξίζει να την δοκιμάσεις!

Για κέρασμα , για επιδόρπιο σε ένα εορταστικό τραπέζι,  αλλά και τις ημέρες εκείνες που θέλουμε κάτι γλυκό!

Για την ζουμερή σοκολατόπιτα με στέβια θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 3 ‏ολόκληρα αυγά
  • 4 ‏ασπράδια
  • 90 γρ. ‏κρυσταλλική στέβια 1:3 (ένα προς 3)
  • ή 300γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 150 γρ. ‏καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ. ‏σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. ‏αλεύρι καρύδας
  • 80 γρ. ‏κακάο
  • 1,5 κ.σ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. ‏σόδα
  • 1 πορτοκάλι ‏ξύσμα και χυμό

Υλικά για το σιρόπι

  • 750 ml ‏νερό
  • 200 γρ. ‏στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3 (ένα προς 3 )
  • 200 γρ. ‏σοκολάτα με στέβια
  • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ
  • 60 γρ. ‏κακάο

Υλικά για τη γκανάς

  • 200 γρ. ‏εβαπορέ λάιτ
  • 200 γρ. ‏σοκολάτα γάλακτος με στέβια

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την στέβια και χτυπάμε στο δυνατό για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι καρύδας, το κακάο, το μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά
  • Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 180° αέρα και λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ.
  • Αφαιρούμε  τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσουμε την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά.
  • Ρίχνουμε τώρα το μείγμα με τα στερεά υλικά που ετοιμάσαμε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα σας τα υλικά.
  • Αδειάζουμε στο ταψάκι μας και ψήνουμε στους 180 αέρα για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτουμε την στέβια, το κακάο, κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη.
  • Βγάζουμε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Όταν έχει ψηθεί (το ελέγχουμε με μαχαιράκι) την βγάζουμε από το φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια.
  • Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνουμε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να κάψει.
  • Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη.
  • Ύστερα ρίχνουμε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή).
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά έως να λιώσει και να έχουμε μια  βελούδινη γκανάζ.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την σοκολατόπιτα μας.
  • Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο

Σε ευχαριστούμε Εύα!

Καλή επιτυχία!!

Μπορείς ακόμα να δειις:

Καριόκες κλασικές εύκολη συνταγή
Ροξάκια μελωμένα – εύκολη συνταγή
Μηλόπιτα εύκολη και αφράτη

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here