Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥΗ αγάπη φτιάχνει γερές βάσεις

Η αγάπη φτιάχνει γερές βάσεις

Η αγάπη φτιάχνει γερές βάσεις . Γράφει η Ναταλία Βαλαμουτοπούλου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Τα ”δυνατά” ζευγάρια ξέρουν να αντέχουν στον χρόνο , γιατί έχουν γερές συνήθειες..

Τα λεγόμενα δυνατά ζευγάρια , ξεχωρίζουν και τα διακρίνεις γιατί μπορούν και καταφέρνουν καλά να διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο ευεξίας, συντροφικότητας και αντοχής στις προκλήσεις που προκύπτουν από την διαφορετικότητα των προσωπικοτήτων τους.

Χρησιμοποιώντας τον όρο ”δυνατά” εννοώ τα ζευγάρια που ενώ ξέρουν ότι κανένας τους δεν είναι τέλειος , μπορούν να ωριμάζουν ως σύντροφοι παρέα , χωρίς να αποδυναμώνουν το δυναμικό της σχέσης τους και έχουν όντως κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπόλοιπα ζευγάρια.

Για παράδειγμα:

  • Δεν διστάζουν να δείξουν όλους τους πιθανούς λόγους για τους οποίους θαυμάζουν το άλλο τους μισό και μιλάνε συχνά θετικά για τον σύντροφό τους μπροστά στους άλλους .
  • Φροντίζουν να διαθέτουν καθημερινά χρόνο ώστε να μιλήσουν για όσα συμβαίνουν στη μέρα τους για τις ώρες που είναι χωριστά ο ένας από τον άλλο και αυτό αποκτά τη μορφή μιας υγιής συνήθειας του ζευγαριού.
  • Αναπτύσσουν ένα δικό τους κώδικα γενικά όπως και ένα κώδικα χιουμοριστικό , επιδιώκουν να γελούν μαζί και βάζουν την παρουσία του χιούμορ ως αποσυμπιεστικό παράγοντα σε σοβαρές καταστάσεις.

  • Θα μείνουν προσανατολησμένοι στα θετικά στοιχεία του συντρόφου τους και λιγότερο στα αρνητικά του, χωρίς να τα τονίζουν και να τα ανακυκλώνουν.
  • Προσπαθούν να μπούνε στη θέση του άλλου απέναντί τους, να καταλάβουν τους λόγους που τον κάνουν να νιώθει ότι νιώθει και απλά να τον ακούσουν .
  • Θα μοιραστούν συνήθως ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα για να ενημερώσουν που είναι κι αν θα αργήσουν και υπάρχει ταυτόχρονα πάντα ένα πλαίσιο ελευθερίας μέσα στη σχέση τους.
  • Θα κάνουν καυγάδες επιπέδου χωρίς να καταπατάνε το σεβασμό στο πρόσωπο του άλλου και χωρίς να βρίζουν ,να κριτικάρουν και κυρίως να υποβιβάζουν.
  • Το φλέρτ χρειάζεται να γίνεται κι από τους δυο τους απαραίτητα, για να κρατά τη σπίθα του πάθους ζωντανή και να μην δράσει η ανία και η ρουτίνα ως φθοροποιός.

Δεν ξεχνάνε φυσικά να κάνουν όμορφα κι απολαυστικά πράγματα μαζί

Πράγματα που τους προκαλούν ευφορία, δυνατές συγκινήσεις, συμπεριλαμβανμένου μέσα σε αυτά και το σεξ , που είναι σημαντικό στοιχείο για την αρμονική συνύπαρξη του ζευγαριού.

Αξιολόγησε την σχέση σου με ειλικρίνεια, ενίσχυσε την με ζωτικά στοιχεία αν θέλεις να την διατηρήσεις και να την κάνεις πραγματικά ως την σχέση ζωής που μαζί θα απολαμβάνεις τα χρόνια να περνάνε κι εσύ θα νιώθεις ένας όμορφος σύντροφος, ευτυχισμένος συνοδοιπόρος παίρνοντας την αγάπη που σου αξίζει.

 

Η αγάπη φτιάχνει γερές βάσεις

Ναταλία Βαλαμουτοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
facebook : Ναταλία Βαλαμουτοπούλου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Ομαδική Αναλύτρια

Μπορείς ακόμα να δεις:

Ότι ανέχεσαι θα το βρίσκεις μόνιμα μπροστά σου
Μια ιστορία που γράφτηκε για σένα…

photo: www.pexels.com

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments