Και η φύση προσφέρει απλόχερα τα προϊόντα της για να δημιουργήσει μαγικές συνταγές στην κουζίνα μας. Δεν χρειάζεται να σκεφτεί και πολύ κανείς, και θα περάσουν στο λεπτό μπροστά από τα μάτια του τα ωραιότερα λαδερά φαγητά, όπως γεμιστά, μουσακάς, ιμάμ, παπουτσάκια και τόσα άλλα.
Η αλήθεια είναι ότι εδώ και μέρες ζηλεύω τον υπέροχο μπαξέ της κυρίας Μάχης της καλοσυνάτης γειτόνισσας μου εδώ στη Σκόπελο ……. που σαν να διάβασε τη σκέψη μου « με φίλεψε» όπως λένε στην περιοχή φρεσκοκομμένες πρωινές μελιτζάνες, φρέσκες ντομάτες, αγγουράκια για την σαλάτα και μαϊντανό που μοσχομύριζε.
Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί
Δεν ήθελα τίποτε περισσότερο και αποφάσισα να φτιάξω ένα Ιμάμ μπαϊλντί παραλλαγή !
Και αν ο ιμάμης λιποθύμησε, γιατί αυτό σημαίνει η μετάφραση του, σίγουρα αυτό έγινε γιατί πραγματικά πρόκειται για το πιο νόστιμο λαδερό του καλοκαιριού!
Ιμάμ μπαιλντί παραλλαγή γιατί η υπέροχη φέτα που προσθέσαμε στη συνταγή μας χαρίζει την τέλεια γεύση στο πιάτο μας, και ταιριάζει απόλυτα με την γλυκιά γεύση της μελιτζάνας και των κρεμμυδιών.
Είναι φαγητό που το πέρασμα της ώρας το κάνει να γίνετε με ένα μαγικό τρόπο νοστιμότερο
Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί
Να γίνεται από μεζές κύριο πιάτο για τους καλοφαγάδες.
Το μόνο που σκέφτηκα ήταν «να φιλέψω» και εγώ την κυρία Μάχη λίγο από τον θησαυρό που μου χάρισε.
Για το Ιμάμ μπαϊλντί παραλλαγή θα χρειαστείς:
Υλικά
4-5 μελιτζάνες (εμείς βάλαμε 3 τσακώνικες και 2 άσπρες)
3-4 κρεμμύδια μέτρια σε φέτες
1 σκόρδο (προαιρετικά)
3 ντομάτες μεγάλες κομμένες σε κυβάκια
1/2 κ.γλ. ζάχαρη καστανή
7-8 κλωναράκια μαϊντανό
αλάτι πιπέρι
λίγη ρίγανη
250γρ. φέτα
Εκτέλεση
κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες
τις χαράζουμε διαγώνια
ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε περίπου 1/2 ώρα μέχρι να πανιάσουν
κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες
τα βάζουμε στο τηγάνι με ελάχιστο νερό για να εξατμιστεί το καυτερό
ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να σωταριστεί για λίγα λεπτά
προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη
ανακατεύουμε
ρίχνουμε τις ντομάτες
αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά
ρίχνουμε τον μαϊντανό
αλάτι – πιπέρι
ρίγανη
αφού έχουμε κλείσει τη φωτιά και έχει πέσει λίγο η θερμοκρασία ρίχνουμε την φέτα
πιέζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι