Κανελόνια με κιμά και αφράτη μπεσαμέλ

Κάθε φαγητό που συνοδεύεται από ζυμαρικά είναι αγαπημένο στην πλειοψηφία των ανθρώπων.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα μακαρόνια και συγκεκριμένα  στα Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ ?

Και πόσο μάλλον στα κανελόνια,  που κανένας δεν μπορεί » να φάει μόνο ένα», ειδικά ο γιος μου που τα λατρεύει!!..
Φαίνεται  δύσκολο να το μαγειρέψεις , αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο…
Παίρνεις έτοιμη ζύμη, προσθέτεις λίγη φαντασία και μαγειρική τσαχπινιά και μπορείς να κάνεις και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σου , να γλείφουν τα δάκτυλα τους!!
Και στο τέλος της μαγειρικής τσαχπινιάς σερβίρουμε και το cheesecake ψυγείου για να δροσίσουμε τον ουρανίσκο μας!

Κανελόνια με κιμά και αφράτη μπεσαμέλ

Υλικά

για τον κιμά:

  • 700γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1κ.γλ. πελτέ
  • 2-3  ντομάτες  φρέσκιες τριμμένες ή
  • 200 γρ. ντοματοχυμό
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • 1 /2 κουτ. γλ. πιπέρι
  • 2 μπαχάρια
  • 1/2 ποτ. κρ. λάδι
  • 1/2 ποτ. κρασί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • σοτάρουμε πρώτα τον κιμά
  • το κρεμμύδι
  • προσθέτουμε τον τον πελτέ
  • σβήνουμε με κρασί
  • προσθέτουμε τις τριμμένες  ντομάτες
  • το νερό
  • τα μπαχάρια
  • αλατοπιπερώνουμε
  • και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά

Υλικά

για τη σάλτσα:

  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 μεγάλη  φρέσκια ντομάτα τριμμένη ή 200γρ. τοματοχυμό
  • αλατοπίπερο
  • 1/3 ποτ. κρασιού λάδι

Εκτέλεση

  • σοτάρουμε το  κρεμμύδι
  • προσθέτουμε τη ντομάτα
  • αλατοπίπερο και
  • βράζουμε 10΄- 15΄λεπτά περίπου

για την εύκολη μπεσαμέλ:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κουτ. σ. βούτυρο
  • 4-5 κουτ. σ. αλεύρι
  • 1 αυγό προαιρετικά
  • 200γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 πρέζα πιπέρι – μοσχοκάρυδο
  • τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να δέσει

Για την σύνθεση:

  • ρίχνουμε τη σάλτσα στο πυρέξ
  • γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε από πάνω
  • ρίχνουμε από επάνω την μπεσαμέλ
  • σκεπάζουμε με αντικολητικό χαρτί
  • ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40΄λεπτά περίπου

TIPS:

* αν θέλουμε βάζουμε λίγη από την μπεσαμέλ στον πάτο του πυρέξ μαζί με την σάλτσα
* ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε περίπου 10΄λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια

Κανελόνια με κιμά και αφράτη μπεσαμέλ! Σιγουράκι στη νοστιμιά!Δεν μπορεί ν αντισταθεί κανείς σ αυτό το πιάτο με την αφράτη μπεσαμέλ και τον κλασσικό κοκκινιστό κιμά όπως τον έκανε η μητέρα!!..Κάτι μάθαμε τελικά…

Καλή όρεξη!!

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here