Καραβιδομακαρονάδα

Τι και αν ο χειμώνας είναι έτοιμος να κτυπήσει την πόρτα μας εμείς πεισματικά αρνούμαστε να βγάλουμε από το μυαλό μας το καλοκαίρι και μαζί με αυτό και όλες εκείνες τις υπέροχες γεύσεις που μας το θυμίζουν!

Και έρχεται και το τηλεφώνημα της αγαπημένης μου Μαρίας να ταράξει το μυαλό ακόμη περισσότερο. Καραβίδες μου λέει! Φρεσκότατες από το καΐκι του καπετάν Σπύρου. Δεν ήθελε και πολύ σκέψη για να τρέξω στο ιχθυοπωλείο της Μαρίας για να τις αγοράσω.

Αλήθεια – σκέφτηκα – με πόσους τρόπους μπορεί κανείς να τις μαγειρέψει? Τι σαγανάκι, τι με λαδολέμονο, τι ψητές, τι με ρύζι και το φοβερό είναι ότι είναι όπως και να τις μαγειρέψεις είναι φανταστικές!!

Που θα πας και δεν θα τη βρεις. Ποιόν κατάλογο θα ανοίξεις και δεν θα είναι από τα πιάτα που θα λαχταρίσεις.

Γιατί δεν υπάρχει μακαρονάς που να μην λατρεύει την καραβιδομακαρονάδα!

Η ιδέα για ένα διαφορετικό ζυμαρικό επικράτησε. Ένα ζυμαρικό εφάμιλλο της ποιότητας των καραβίδων.Τα λιγκουίνι.  Ένα ζυμαρικό που να “στέκει”, δεδομένου μάλιστα ότι θα μεταφερθεί από την κατσαρόλα στο τηγάνι όπου εκεί θα ολοκληρωθεί και το μαγείρεμά του.

Είναι φαγητό που το μαγειρεύεις με όλες σου τις αισθήσεις .

Και όταν έρχεται η ώρα που θα προσθέσουμε τα μακαρόνια είναι εκείνη η στιγμή που τα ζυμαρικά θα προσπαθήσουν να κλέψουν όλη την νοστιμιά από την καραβίδα και θα απογειώσουν την γεύση τους και μαζί με αυτά θα απογειωθεί και η δική μας γεύση αλλά και των φίλων μας.

 

Υλικά

  • 700γρ. καραβίδες (αφαιρούμε τα μουστάκια και τα ποδαράκια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 π. κρ. λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλ. γεμάτη πελτέ
  • 2 μέτριες ντομάτες ή 1/2 πακ. ντομάτες αποφλοιωμένες
  • 1/2 π.κρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 π.κρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500γρ. λιγκουίνι
  • 7-8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
  • προσθέτουμε τις καραβίδες και σοτάρουμε για 1΄περίπου
  • σβήνουμε με το κρασί
  • προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1΄
  • ρίχνουμε τη ντομάτα
  • το νερό
  • αλατοπιπερώνουμε
  • κλείνουμε με το καπάκι και βράζουμε για 5-10΄(ανάλογα το μέγεθος από τις καραβίδες )
  • βράζουμε τα λιγκουίνι λίγο λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο
  • βγάζουμε τις καραβίδες και προσθέτουμε τα λιγκουίνι
  • ανακατεύουμε 2- 3 λεπτά
  • κλείνουμε τη φωτιά
  • προσθέτουμε τις καραβίδες και τον μαϊντανό
  • ανακατεύουμε

*Μπορούμε να την συνοδεύσουμε με λευκό κρασί Ασύρτικο ή με μια Μαλαγουζιά.

καλή όρεξη!

 

Μπορείς ακόμα να δεις:

Κανελόνια με κιμά και αφράτη μπεσαμέλ
Κιλότο μοσχαριού -γρήγορη παραλλαγή
Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

 

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here