Κιλότο μοσχαριού -γρήγορη παραλλαγή

Η μέρα  τρέχει , οι υποχρεώσεις πολλές  και αναρωτιέμαι τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα … κλασική ερώτηση…«Σήμερα  θέλω να κάνω κάτι γρήγορο ,αλλά και διαφορετικό», σκέφτηκα … «Μια βόλτα από  τον κρεοπώλη της γειτονιάς μου , θα με σώσει»!!!

Μόλις  του είπα τι σκεφτόμουν μου πρότεινε το κιλότο.

Είναι  ένα από τα πιο τρυφερά κομμάτια κρέατος , γιατί είναι από τα πιο λιπαρά.

 

 

Έτσι μου το έκοψε σε λεπτές φετούλες και να  ΄μαι τώρα να το φτιάχνω στο τηγάνι…

Έγινε ζουμερό, μαλακό και πεντανόστιμο !!!

 

Υλικά

Υλικά

Για το κιλότο

  • 1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι
  • λάδι
  • 3-4 πατάτες
  • αλάτι- πιπέρι
  • ρίγανη
  • λάδι

 

Εκτέλεση

Για το κιλότο

  • ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί καλά
  • σοτάρουμε για μερικά λεπτά  καλά το κιλότο και από τις δυο πλευρές
  • αλατοπιπερώνουμε
  • σ’ ένα ποτήρι διαλύουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό
  • προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό
  • σκεπάζουμε,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  • προαιρετικά μπορούμε να διαλύσουμε μια κ. γλ. κορν φλάουερ σε μισό κρασοπότηρο και να περιχύσουμε το φαγητό για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα

κιλότο μοσχαριού -γρήγορη παραλλαγή

Για τις πατάτες φούρνου σαν τηγανητές
  • αφού τις καθαρίσουμε , τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε καλά και τις αλατοπιπερώνουμε
  • προσθέτουμε τη ρίγανη
  • και το ελαιόλαδο
  • ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι και τις απλώνουμε καλά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα

ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς περίπου 1/2 ώρα

Καλή όρεξη!!