Κιλότο μοσχαριού -γρήγορη παραλλαγή
Η μέρα τρέχει , οι υποχρεώσεις πολλές και αναρωτιέμαι τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα … κλασική ερώτηση…«Σήμερα θέλω να κάνω κάτι γρήγορο ,αλλά και διαφορετικό», σκέφτηκα … «Μια βόλτα από τον κρεοπώλη της γειτονιάς μου , θα με σώσει»!!!
Μόλις του είπα τι σκεφτόμουν μου πρότεινε το κιλότο.
Είναι ένα από τα πιο τρυφερά κομμάτια κρέατος , γιατί είναι από τα πιο λιπαρά.
Έτσι μου το έκοψε σε λεπτές φετούλες και να ΄μαι τώρα να το φτιάχνω στο τηγάνι…
Έγινε ζουμερό, μαλακό και πεντανόστιμο !!!
Υλικά
Υλικά
Για το κιλότο
- 1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο φιλέτο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1λεμόνι
- αλάτι – πιπέρι
- λάδι
- 3-4 πατάτες
- αλάτι- πιπέρι
- ρίγανη
- λάδι
Εκτέλεση
Για το κιλότο
- ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί καλά
- σοτάρουμε για μερικά λεπτά καλά το κιλότο και από τις δυο πλευρές
- αλατοπιπερώνουμε
- σ’ ένα ποτήρι διαλύουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό
- προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό
- σκεπάζουμε,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας
- προαιρετικά μπορούμε να διαλύσουμε μια κ. γλ. κορν φλάουερ σε μισό κρασοπότηρο και να περιχύσουμε το φαγητό για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
κιλότο μοσχαριού -γρήγορη παραλλαγή
Για τις πατάτες φούρνου σαν τηγανητές
- αφού τις καθαρίσουμε , τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε καλά και τις αλατοπιπερώνουμε
- προσθέτουμε τη ρίγανη
- και το ελαιόλαδο
- ανακατεύουμε να πάει παντού το λάδι και τις απλώνουμε καλά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα
ψήνουμε στους 200-220 βαθμούς περίπου 1/2 ώρα

Καλή όρεξη!!
Μπορείς ακόμα να δεις:
Βετούλι με μακαρόνια στο πήλινο
Κανελόνια με κιμά και αφράτη μπεσαμέλ
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/