Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΠΙΤΕΣΚιμαδόπιτα με μπεσαμέλ και φύλλο κρούστας

Κιμαδόπιτα με μπεσαμέλ και φύλλο κρούστας

Κιμαδόπιτα με μπεσαμέλ και φύλλο κρούστας

Υπάρχουν πολλές συνταγές για πίτες όλων των ειδών..Κιμαδόπιτα σήμερα η δικιά μας πίτα…Σίγουρα χορταστική, πληθωρική, να χορτάσει κ τους πολύ πεινασμένους!!.
Εννοείται να την πάρεις μαζί σου στη δουλειά, στο σχολείο για τα παιδιά ή για να στολίσει το Κυριακάτικο τραπέζι σου κ να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι αφού θα υπάρχει μια πίτα στο τραπέζι ! Κ τι πίτα!

Κιμαδόπιτα με μπεασαμέλ κ φύλλο κρούστας! Κιμάς, γραβιέρα, φέτα, κεφαλοτύρι, μπεσαμέλ τι άλλο θες!!

Τώρα για εσένα που προσέχεις την σιλουέτα σου …..φάε μόνο ένα κομματάκι κ ας μείνουμε μόνο σε αυτό!!

Θ χρειαστείς:

Υλικά

για τον κιμά
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2π.κρ. κρασί λευκό (προαιρετικά)
  • 200γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 μπαχάρια
  • 1κ.γλ ρίγανη
  • 1/2π.κρ. ελαιόλαδο
για την γέμιση
  • τον μαγειρεμένο κιμά
  • 250γρ. φέτα
  • 100γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 100γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 80γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 αυγό
για την μπεσαμέλ
  • 1λίτρο γάλα
  • 1 αυγό
  • 3-4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • πιπέρι
  • 100γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο

12 φύλλα (1 πακέτο)  κρούστας

Εκτέλεση

  • πρώτα ρίχνουμε το κρεμμύδι να φύγουν τα υγρά του
  • ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε
  • προσθέτουμε τον κιμά
  • τσιγαρίζουμε
  • ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας
  • την τριμμένη ντομάτα
  • το νερό
  • αλάτι πιπέρι
  • μπαχάρια
  • ρίγανη
  • βράζουμε 40΄περίπου μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά του
  • για την μπεσαμέλ ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
  • μόλις κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε τα τυριά
  • το αυγό
  • ανακατεύουμε
  • λαδώνουμε το ταψί
  • στρώνουμε τρία φύλλα αλειμμένα με λάδι το κάθε φύλλο
  • ρίχνουμε το μισό κιμά
  • προσθέτουμε δυο φύλλα
  • τη μισή μπεσαμέλ
  • δυο φύλλα, κιμά
  • δυο φύλλα, μπεσαμέλ
  • δυο φύλλα
  • γυρνάμε προς τα μέσα τις άκρες και λαδώνουμε
  • το τελευταίο φύλλο το τοποθετούμε  ίσιο και γυρνάμε προς τα κάτω τις άκρες και αλείφουμε με λάδι
  • το τελευταίο φύλλο το τοποθετούμε  ίσιο και γυρνάμε προς τα κάτω τις άκρες και αλείφουμε με λάδι
  • ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στις αντιστάσεις για μια ώρα περίπου

Καλή απόλαυση!

Μπορείς ακόμα να δεις:

Χορταστικό τσελιγκάτο από τη Θεσσαλία

Μαρμελάδα φράουλα και εύκολο γλυκό με γιαούρτι

Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments