Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΓΛΥΚΑΚορμός λευκής σοκολάτας

Κορμός λευκής σοκολάτας

Κορμός λευκής σοκολάτας

Συνταγή για τον πιο τέλειο κορμό με λευκή κουβερτούρα και φρούτα του δάσους μας έστειλε ο αγαπημένος νεαρός μας φίλος ! Μας εντυπωσίασε με τις ικανότητες του και εσείς τους καλεσμένους σας αν κάνετε αυτη την συνταγη!

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 3αυγά
  • 2κρόκους
  • 70 γρ.κρυσταλλική ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
  • 20 γρκακάο, κοσκινισμένο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για την μους της γέμισης

  • 6ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ.κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ.κουβερτούρα
  • 20 γρ.βούτυρο

Για το γλάσο

  • 300 γρ.κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ.κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

Παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί διαστάσεων 25×35 εκ.
  • Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  • Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το ξύσμα.
  • Aνακατεύουμε ελαφρά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας προσπαθώντας να μην χάσουμε πολύ όγκο από το μείγμα μας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Για να σιγουρευτούμε ότι έχει ψηθεί θα πρέπει να τρυπήσουμε το παντεσπάνι με ένα μαχαίρι, και αν βγει καθαρό τότε έχει ψηθεί.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, και αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα.

Μους

  • Ρίχνουμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με 1 πρέζα αλάτι, και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο, μεταφέρουμε στα μικροκύματα στα 800 Watt για 30 δευτερόλεπτα, και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ, παίρνουμε το 1/3 από την μαρέγκα την προσθέτουμε στη σοκολάτα, και ανακατεύουμε ελαφρά με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Την υπόλοιπη μαρέγκα την προσθέτουμε σε 2 μέρη στο μείγμα ανακατεύοντας κάθε φορά πολύ ελαφρά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί πλήρως.
  • Μεταφέρουμε τη μους στο ψυγείο να παγώσει.

Γλασο

  • Τοποθετούμε τη λευκή κουβερτούρα σε ένα μεσαίο μπολ.
  • Σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε πριν αρχίσει να βράζει.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στη κουβερτούρα. και αφήνουμε να σταθεί 1 λεπτό ώστε να μαλακώσει.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με μια πλαστική σπάτουλα για να ομοιογενοποιηθεί.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες να παγώσει καλά.
  • Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και φρούτα τρου δάσους.

Καλή απόλαυση!

Κορμός λευκής σοκολάτας

Μπορεις ακόμα να δεις:

Ζεστή σοκολάτα με κρέμα γάλακτος και κονιάκ

Τρεις συνταγές για εύκολη και πεντανοστιμη βασιλόπιτα

Χριστουγεννιάτικη κοτοσαλάτα με ρόδι

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα
Κεκάκια βανίλιας
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλάσο κουβερτούρας

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments