Στο γραφικό Κατηχώρι ανάμεσα στα τρεχούμενα νερά και την καταπράσινη βλάστηση με τις ελιές, τις μηλιές και τα κηπευτικά, καθίσαμε στην όμορφη αυλή που μας φιλοξένησε να ψήσουμε στον ξυλόφουρνο το χοιρινό κότσι!
Με ντόπια υλικά και με τσιπουράκι για αρχή αφού οι κάτοικοι εδώ και χρόνια ασχολούνται με τα αμπέλια και την παραγωγή κρασιού και τσίπουρου για το οποίο άλλωστε φημίζεται και το χωριό!Αφήσαμε την γάστρα να κάνει όλη την δουλειά!
Το φαγητό έγινε πραγματικά «λουκούμι»!!!
Προφανώς το μαγείρεμα στην εξοχή , αλλά και η αγάπη με την οποία το μαγείρεψε η οικοδέσποινα, έκανε τη διαφορά !!!
Κότσι χοιρινό στον ξυλόφουρνο
Χρόνια είχα να γευτώ τόσο νόστιμο φαγητό!
Η αγαπημένη μας Άσπα φρόντισε να μας ανοίξει την όρεξη με την θεϊκή ζαμπονοτυρόπιτα που είχαμε προτείνει και μας χαροποίησε πολύ!
Το καλό φαγητό, το υπέροχο κρασί και η καλή παρέα αρκούν για να καταλάβει κανείς ότι τις στιγμές πρέπει να τις ζούμε γιατί αυτές μας χαρίζουν τις όμορφες αναμήσεις!!
Θα χρειαστείς:
Υλικά
5 κότσια
7-8πατάτες
4 -5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
δεντρολίβανο
1/2 κούπα λάδι
2 λεμόνια
Εκτέλεση
πλένουμε τα κότσια και τα τοποθετούμε στη γάστρα
τα χαράζουμε και μπήγουμε στις σχισμές τα σκόρδα
αλατοπιπερώνουμε
αφού κόψουμε τις πατάτες τις ρίχνουμε στη γάστρα
ρίχνουμε το δεντρολίβανο ή όποιο άλλο βότανο της αρεσκείας μας
ρίχνουμε το λάδι
αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες
ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών
ανάβουμε τον ξυλόφουρνο
μόλις πιάσει θερμοκρασία και είναι έτοιμα τα κάρβουνα
τοποθετούμε τη γάστρα στον ξυλόφουρνο
ψήνουμε περίπου 2,5 με 3 ώρες
μόλις τα κότσια πάρουν χρώμα τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά και τ’ αφήνουμε να ψηθούν
Το φαγάκι μας είναι έτοιμο
Κότσι χοιρινό στον ξυλόφουρνο
Δοκίμασε τη συνταγή και δε θα χάσεις! Νοστιμότατο γίνεται και στο φούρνο!