Λικέρ μανταρίνι – εύκολη και γρήγορη συνταγή
Οι εποχές μπορεί να άλλαξαν και να γίναμε πιο μοντέρνοι και μαζί με την αλλαγή του τρόπου ζωής να αλλάξαμε και συνήθειες, όμως δεν υπάρχει καμιά και κανένας που να μην θυμάται εκείνες τις υπέροχες κρυστάλλινες καράφες γεμάτες με τα χειροποίητα αρωματικά λικέρ φρούτων να δεσπόζουν στις σερβάντες και τους μπουφέδες του σαλονιού.
Ποιος δε θυμάται να τα σερβίρουν σε κείνους τους ανάγλυφους δίσκους με τα κλασσικά σοκολατάκια!!
Τα λικέρ παρά την ξενική τους ονομασία -ηδύποτο στην Ελληνική γλώσσα –μπορούμε να πούμε ότι ανήκουν στην παράδοση μας.
Μπορούμε να φτιάξουμε λικέρ από τριαντάφυλλα ,ρόδι, βύσσινο. Ξεχωριστή θέση όμως κατέχουν τα λικέρ από εσπεριδοειδή!
Έτσι λοιπόν για να κεραστούμε την καινούργια χρονιά θα φτιάξουμε ένα λικέρ!
Ένα ιδιαίτερο λικέρ με μοναδική γεύση , εύκολο στην παρασκευή του και κάθε φορά που θα ανοίγετε να σερβίρετε, το άρωμα του θα είναι μεθυστικό!!
Μανταρίνι λικέρ λοιπόν , για να καλωσορίσουμε τους φίλους στο σπιτικό μας αλλά και με την μοναδική του γεύση να κλείσουμε ευχάριστα ένα γεύμα αφήνοντας μια μοναδική γλυκόπιοτη πινελιά !!
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι παλιότερες νοικοκυρές, με την παρασκευή των λικέρ κατάφερναν να χαρίζουν τα αρώματα των φρούτων όλη τη χρονιά και να θυμίζουν σε όλους ότι το λικεράκι είναι ο βασιλιάς των ποτών!!!!
Για την παρασκευή του χρησιμοποιήσαμε λευκό κρασί! Μπορούμε επίσης να το κάνουμε με κονιάκ η ρακί όπως στην Κρήτη. Γενικά χρησιμοποιούμε λευκά για να κρατήσει το λικέρ το φυσικό του χρώμα, ιδίως στα εσπεριδοειδή για να κρατήσει το κίτρινο χρώμα!
Για το λικέρ μανταρίνι θα χρειαστείς:
Υλικά
- 1,5 λίτρο κρασί λευκό
- 750 γρ. ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 5-6 γαρύφαλλα
- χυμός από 2-3 μανταρίνια
- φλούδες από 4 μανταρίνια
Εκτέλεση
- ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί
- τον χυμό
- την ζάχαρη
- τα μπαχαρικά
- τις φλούδες
- βράζουμε για 10΄σε μέτρια φωτιά
- όταν κρυώσει το σουρώνουμε με ένα τούλι σε μπουκάλι
- το φυλάμε στο ψυγείο
Λικέρ μανταρίνι – εύκολη και γρήγορη συνταγή
Μπορείς ακόμα να δεις:
Λικέρ ρόδι -γρήγορη συνταγή
Καριόκες κλασικές – εύκολη συνταγή
Ροξάκια μελωμένα – εύκολη συνταγή
Έφτιαξα το λικέρ μανταρίνι με το κρασί αλλά βγήκε πολύ γλυκό πως να το κάνω πιο ξινό;
Μπορείτε να βάλετε λιγότερη ζάχαρη και να αντικαταστήσετε το χυμό από το ένα μανταρίνι με το χυμό από ένα λεμόνι. Σας ευχαριστώ πολύ!