Λικέρ ρόδι -γρήγορη συνταγή

Από την αρχαιότητα αποτελούσε σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας.

Είναι πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν υγεία και ευεξία.

Σύμβολο αφθονίας  και ευτυχίας, το πανέμορφο ρόδι καλωσορίζει την καινούρια χρονιά, σκορπίζοντας για γούρι τους σπόρους του στο κατώφλι των σπιτιών μας.

Το πανέμορφο ρόδι όμως έχει να μας δώσει κι ένα νόστιμο λικέρ που θα ετοιμάσουμε εύκολα και θα απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.

likerrodi4-683x1024

Ένα λικέρ χειμωνιάτικο που γίνεται πολύ γρήγορα, δε χρειάζεται ήλιο, είναι αρωματικό και παραμένει  πάντα ένα ωραίο και παραδοσιακό  κέρασμα.

likerrodi6-693x1024

 

Υλικά

Βασική αναλογία
  • 1 φλιτζ. σπόροι ροδιού
  • 1φλιτζ. κονιάκ
  • 1 φλιτζ.ζάχαρη
  • Αρωματικά μπαχαρικά
  • για 4 φλτζ. σπόρους ροδιού
  • 2ξύλα κανέλας
  • 3 σπόροι γαρύφαλλο

Λικέρ ρόδι -γρήγορη συνταγή

Εκτέλεση

  • καθαρίζουμε τα ρόδια
  • αφαιρούμε τους σπόρους
  • μετράμε τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλιτζάνι
  • ένα φλιτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ένα φλιτζάνι κονιάκ και σε ένα φλιτζάνι ζάχαρη
  • σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια , το κονιάκ
  • τη ζάχαρη
  • φτιάχνουμε ένα πουγκί με τα μπαχαρικά
  • και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα
  • βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να βράζει την βγάζουμε (περίπου 10΄-15′)
  • αφήνουμε τα υλικά μέσα, κλείνουμε με το καπάκι και την αφήνουμε για 24 ώρες
  • μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι
  • και μετά από χαρτί καφέ φίλτρου και τοποθετούμε στα μπουκάλια

το λικέρ είναι έτοιμο!

likerrodi2-679x1024