Λικέρ ρόδι -γρήγορη συνταγή
Από την αρχαιότητα αποτελούσε σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας.
Είναι πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν υγεία και ευεξία.
Σύμβολο αφθονίας και ευτυχίας, το πανέμορφο ρόδι καλωσορ
ίζει την καινούρια χρονιά, σκορπίζοντας για γούρι τους σπόρους του στο κατώφλι των σπιτιών μας.
Το ρόδι όμως έχει να μας δώσει κι ένα νόστιμο λικέρ που θα ετοιμάσουμε εύκολα και θα απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.
Ένα λικέρ χειμωνιάτικο που γίνεται πολύ γρήγορα, δε χρειάζεται ήλιο, είναι αρωματικό και παραμένει πάντα ένα ωραίο και παραδοσιακό κέρασμα.
Μπορούμε να κάνουμε λικέρ από πολλά χειμωνιάτικα αλλά και καλοκαιρινά φρούτα όπως λεμόνι, κράνα, βύσσινο, κυδώνι, φράουλα, κεράσι κ.α.
Για το λικέρ ρόδι -γρήγορη συνταγή θα χρειαστείς:
Υλικά
Βασική αναλογία
- 1 φλιτζ. σπόροι ροδιού
- 1φλιτζ. κονιάκ
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- Αρωματικά μπαχαρικά
- για 4 φλτζ. σπόρους ροδιού
- 2 ξύλα κανέλας
- 3 σπόροι γαρύφαλλο

Λικέρ ρόδι -γρήγορη συνταγή
Εκτέλεση
- καθαρίζουμε τα ρόδια
- αφαιρούμε τους σπόρους
- μετράμε τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλιτζάνι
- ένα φλιτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ένα φλιτζάνι κονιάκ και σε ένα φλιτζάνι ζάχαρη
- σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια , το κονιάκ, τη ζάχαρη
- φτιάχνουμε ένα πουγκί με τα μπαχαρικά
- και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα
- βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να βράζει (περίπου 10΄-15′) την βγάζουμε
- αφήνουμε τα υλικά μέσα, κλείνουμε με το καπάκι και την αφήνουμε για 24 ώρες
- μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι
- και μετά από χαρτί καφέ φίλτρου και τοποθετούμε στα μπουκάλι
Το λικέρ ρόδι είναι έτοιμο! Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και δε θα χάσεις!
Ένα διαχρονικό κέρασμα βγάζει από την δύσκολη στιγμή την οικοδέσποινα και κερδίζει σίγουρα τις τις εντυπώσεις !
Καλή επιτυχία!
Μπορείς ακόμα να δεις:
Κότσι χοιρινό στον ξυλόφουρνο
Φιρίκι Πηλίου – Γλυκό κουταλιού
Εύκολη μους σοκολάτας