
Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Τις περισσότερες φορές οι μαγειρικές συνταγές είναι και ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο! Ένα ταξίδι σε τόπους , ταβερνάκια αλλά κυρίως με ανθρώπους που μαγείρεψαν για μας και την παρέα μας. Που καθίσαμε στο τραπέζι και η ζεστασιά που αισθανθήκαμε ήταν αυτή που νοστίμιζε το φαγητό!
Τέλειες γεύσεις χωρίς πολυπλοκότητα και όλα με αγάπη!Τραπέζι μαμάς θα λέγαμε λοιπόν σήμερα!Και με την πιο μαμαδίστικη συνταγή ever. Γιουβαρλάκια παρακαλώ!!
Κλασσική αξία στο τραπέζι μας. ! Είναι από τα πιάτα που όταν ξεκινάς να τρως ξεχνάς να σταματήσεις.
Συνταγή που μπορείς να σερβίρεις στο Κυριακάτικο τραπέζι και να τσουγκρίσεις με την παρέα σου ένα ποτήρι λευκό κρασί, και να αρχίσουν όλοι να θυμούνται ιστορίες.
Γιατί υπάρχουν πολλές ιστορίες για τα γιουβαρλάκια! Γνωστές κινηματογραφικές ιστορίες με τον Κώστα Βουτσά να τρώει 50, και την Τζένη Καρέζη να τα μαγειρεύει στο μια τρελή οικογένεια , αλλά και άγνωστες προσωπικές με τη μαμά να τα φτιάχνει κάθε φορά που μια ίωση θα μας έριχνε στο κρεβάτι και κει με το ζόρι να τα φάμε! Κάτι παραπάνω ήξερε!!
Τα γιουβαρλάκια, μπορεί να πει κανείς, αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας, μαγειρεμένα με πολλούς τρόπους!
Η δικιά μας συνταγή σήμερα είναι αυτή η μαμαδίστικη που περιγράψαμε και λατρέψαμε περισσότερο από όλες.
Για τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο θα χρειαστείς:
Υλικά
- 500 γρ. κιµά
- 1/2 φλ. ρύζι γλασέ
- 1 αβγό
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 1/4 ψιλοκομμένο άνηθο
- 1/4 ψιλοκομμένο µμαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο
- 1 αυγό
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά
- πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
- σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 2 ½ φλ. νερό και το αφήνουμε να βράσει
- χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια μέσα στο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 1/2 ώρα περίπου
- Το νερό θα πρέπει να είναι αρκετό, ώστε να σκεπάζει τα γιουβαρλάκια.
Για το αβγολέμονο:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό και χτυπάμε με σύρμα
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά
- Ρίχνουμε στο μπολ μια κουτάλα από τη ζεστή σούπα και χτυπάμε γρήγορα
- Προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα από τη σούπα και χτυπάμε ξανά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά
- Ρίχνουμε το αβγολέμονο στη σούπα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί η σούπα
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια ζεστά.
- Αν θέλουμε να είναι πιο πηκτό προσθέτουμε και το κορν φλάουρ στο αυγολέμονο
Καλή όρεξη!
Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Μπορείς ακόμα να δεις:
Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά
Μπακαλιάρος με μυρωδικά στο φούρνο
Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι
3 απολαυστικές ιδέες για πατατοσαλάτα
Καραβιδομακαρονάδα
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/