Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥΜελωμένα μελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι

Μελωμένα μελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ

Μελωμένα μελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι από την Κέλλυ!

Τα μελομακάρονα είναι από τα πρώτα γλυκίσματα και τα πιο εύκολα  που στολίζουν το  γιορτινό τραπέζι μας !Η αγαπημένη μας φίλη, μας έστειλε τη δική της υπέροχη συνταγή με αλεύρι και σιμιγδάλι. Και του χρόνου!

Υλικά

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 500γρ.αλεύρι γ.ο.χρ.(όσο πάρει ίσως και λίγο περισσότερο)
  • 200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 200γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού την διαλύω στο χυμό
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα
  • 1/2 κρασοπότηρο κονιάκ ή 1μεγάλο σφηνάκι
  • 1κ.γλ. μπέικιν μπάουντερ
  • 1κ.γλ.κανέλα
  • 1/2κ.γλ. γαρύφαλλο

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα μέλι
  • 1φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • ξυλάκι κανέλα
  • λεμόνι (μικρό) στημένο προς το τέλος
  • καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύσμα.
  • Διαλύουμε την σόδα πολύ καλά στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Ανάβουμε το φούρνο, στους 180 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  • Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε ανάλογα το μέγεθος 20 λεπτά περίπου.
  • Κάνουμε σχέδιο πάνω, με τον τρίφτη ή κάποια τρυπητή κουτάλα.

Για το σιρόπι:

  • για το σιρόπι
  • βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα
  • και από την ώρα που θα πάρουν βράση βράζουμε 3΄
  • ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται
  • προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμόνι
  • αφού βράσει το σιρόπι το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία
  • βουτάμε λίγα λίγα μελομακάρονα για 20″ περίπου από κάθε πλευρά
  • τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι

Tips

  • Στο σιρόπι προσθέτουμε το μέλι  μόλις το κατεβάσουμε από την φωτιά.
  • Αν μας αρέσουν πολύ μελωμένα, τα αφήνουμε περισσότερη ώρα στο σιρόπι
  • Δεν τα ζυμώνουμε γιατί θα βγει το λάδι.
  • Στην πιατέλα μας μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω μέλι και τριμμένα καρύδια.

Καλή επιτυχία!

Μελωμένα μελομακάρονα με σιμιγδάλι και αλεύρι

Μπορείς ακόμα να δεις:

Παραδοσιακά μελομακάρονα – με άρωμα Χριστουγέννων

Χορτόπιτα στριφτή – πανεύκολη συνταγή

Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα γλυκιά – στριφτή με φύλλο κρούστας

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοσαλάτα

Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments