Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΓΛΥΚΑΜηλόπιτα εύκολη και αφράτη

Μηλόπιτα εύκολη και αφράτη

Μηλόπιτα εύκολη και αφράτη

Αλήθεια πόσες φορές το έχουμε πει? Το φθινόπωρο έχει έναν ξεχωριστό βασιλιά που μπορεί και μας χαρίζει απλόχερα όμορφες συνταγές ,δημιουργικές ιδέες, απίστευτα νόστιμες στιγμές. Δικαίως ασχολούμαστε με το μήλο και για όλα τα παράγωγα του, που δεν είναι και λίγα!

Ένα γλυκό που οι ρίζες του βρίσκονται στο Ντελάγουερ των ΗΠΑ τον 17° αιώνα και αποτελεί διατροφική ευχαρίστηση σε παγκόσμιο επίπεδο και με πολλές διάσημες παραλλαγές!

Μηλόπιτα λοιπόν σήμερα, με μια μαμαδίστικη συνταγή που πάντα ταξιδεύει στο χρόνο, και ζωντανεύει το παρελθόν με εικόνες ζωής, εκείνης που η μηλόπιτα ήταν το γλυκό των παιδικών μας χρόνων.

Εικόνες εκείνων των στιγμών, που άνοιγες την πόρτα της κουζίνας και αντίκριζες χιονισμένο το τραπέζι από την άχνη που πασπάλιζε την πίτα, και που τα αρώματα από τα καραμελωμένα μήλα ,της κανέλας και της βανίλιας γίνονταν μεθυστικά και μετέτρεπαν την κουζίνα σε έναν παράδεισο απόλαυσης!

Σίγουρα η μεγαλύτερη Φθινοπωρινή αμαρτία λέγεται μηλόπιτα!

Μηλόπιτα για το πρωινό μας , το απογευματινό μας , γλυκό που θυμίζει οικογένεια.

Και όταν η απόλαυση συνοδεύετε με μια εύκολη συνταγή, τότε την προσφέρεις απλόχερα σε όλους . Και αν θέλεις βάζεις και την δικιά σου πινελιά γιατί η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που αρέσκεται στην φαντασία!

Υλικά

  • 3/4 γρ.  βούτυρο
  • 1,5 κούπα τσ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 3-4 μήλα σε ροδέλες (ανάλογα το μέγεθος)
Γέμιση
  • 4 αυγά
  • 2 κούπες τσ. ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους στρώνουμε λαδόκολλα, αφού πρώτα την έχουμε κόψει στο μέγεθος του ταψιού
  • ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στον πάτο
  • πασπαλίζουμε με την ζάχαρη
  • την κανέλα
  • στρώνουμε τα μήλα
  • ενδιάμεσα γεμίζουμε τα κενά με κομμάτια από φέτες μήλου
Για την γέμιση
  • στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά
  • την ζάχαρη  μέχρι να αφρατέψουν
  • ρίχνουμε το κονιάκ
  • προσθέτουμε το αλεύρι
  • το μπέικιν
  • την βανίλια
  • ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° περίπου 1 ώρα

Καλή επιτυχία!

 

Μηλόπιτα εύκολη και αφράτη

Μπορείς ακόμα να δεις:

Ψητά μήλα στο φούρνο με κανέλα
Γλυκό λεμόνι ψυγείου
Εύκολη μους σοκολάτας

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments