Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Οι καλοκαιρινές Κυριακές είναι πάντα γεμάτες φρεσκάδα και ζωντάνια.

Λίγο ο ήλιος, λίγο οι υπέροχες θαλασσινές αποδράσεις, ή ένα όμορφο και νόστιμο φαγητό συνθέτουν μια διάθεση άκρως παρείστικη.

Έτσι να βρεθούμε και να τα πούμε με τους φίλους μας να πιούμε λίγο κρασί ή μια παγωμένη μπύρα.

Και όταν πρόκειται για τους φίλους μας θέλουμε και τα καλύτερα. Να τους κάνουμε να νοιώσουν αυτό που μας λείπει τις περισσότερες φορές, το ζεστό οικογενειακό τραπέζι, με γεύσεις του καλοκαιριού.

Και επειδή είναι και στην εποχή τους τι καλύτερο από ένα μοσχαράκι με φρέσκα μικρά κολοκυθάκια.

Αυτό το φαγητό ξετρελαίνει όλες τις αισθήσεις. Με την νοστιμιά του , τις μυρωδιές του τα ζωντανά του χρώματα, είναι πραγματικά μια ζωγραφιά στο πιάτο μας.

Γεύση μοναδική καλοκαιρινή εύκολη συνταγή που αντικαθιστά την μονοτονία των ζυμαρικών και μπορεί να γίνει μια Κυριακάτικη καλοκαιρινή συνήθεια.

“Εκμεταλλευόμαστε ” τους θησαυρούς της γης και απογειώνουμε γευστικά το τραπέζι μας δίνοντας χρώματα και γεύση με πιάτα ξεχωριστά και μοναδικά.

Θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 1κ. μοσχάρι
  • 800γρ. κολοκυθάκια (5-6 μεγάλα) κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κ. πελτέ
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 μπαχάρια (προαιρετικά)
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 φλ. νερό

Εκτέλεση

  •  Πλένουμε με κρύο νερό το κρέας και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζει
  • Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε στη μέση αν είναι πιο μεγάλα, τα πλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι
  • ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει
  • Σε τηγάνι με μπόλικο λάδι, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, ίσα-ίσα να μαραθούν και τα τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν το λάδι
  • το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες
  • διαλύουμε τον πελτέ στην τριμμένη ντομάτα
  • και την προσθέτουμε και αυτή
  • ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι
  • στο τέλος προσθέτουμε και τα λαχανικά μας
  • αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του

Καλή όρεξη!

Μοσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Μπορείς ακόμα να δεις:

Σπανακόπιτα με πράσο και φέτα

Αγκινάρες τηγανιτές με αυγά

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Χειροποίητα νιόκι πατάτας

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here