
Μπακαλιάρος σκορδαλιά από την Κορίνα
Ο παστός μπακαλιάρος συνηθίζεται να καταναλώνεται δυο φορές μέσα στη Σαρακοστή, σύμφωνα με τα έθιμα μας. Η μια είναι η μέρα του Ευαγγελισμού και η άλλη η Κυριακή των Βαΐων.
Τη δική της συνταγή μας έστειλε η φίλη μας! Τραγανός μπακαλιάρος και βελούδινη σκορδαλιά σε μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή!
Εκτός από την σκορδαλιά μας έστειλε και την δική της εκδοχή για την σπιτική μαγιονέζα! Σε ευχαριστούμε Κορίνα!
Υλικά
- 1κ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
- λάδι
για το κουρκούτι
- 2κούπες αλεύρι περίπου
- 330l μπύρα
για τη σκορδαλιά
- 300γρ. ψωμί μπαγιάτικο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 λεμόνι ο χυμός
- 1 σφηνάκι ξύδι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Μαγιονέζα
- 1 κρόκο αυγού
- 1κουτ. σ. μουστάρδα περίπου
- 1 κουτ. σ. ξύδι
- λίγο ζάχαρη
- αλάτι στο τέλος
- 300ml καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το μπακαλιάρο
- το βάζουμε σε μπολ με νερό το οποίο πρέπει να το αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες για περίπου 2 μέρες
- αφού τον ξαρμυρίσουμε αφήνουμε να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί
- σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη μπύρα και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή σύρμα
- πανάρουμε τον μπακαλιάρο σε αλεύρι και μετά τον βουτάμε στο κουρκούτι
- τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
- αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί
για την μαγιονέζα
- χτυπάμε τον κρόκο σε μπολ μαζί με τη μουστάρδα
- προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι
- το αλάτι και το ξύδι
Καλή όρεξη!
Μπακαλιάρος σκορδαλιά από την Κορίνα
Μπορείς ακόμα να δεις:
Μπακαλιάρος με μυρωδικά στο φούρνο
Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι
3 απολαυστικές ιδέες για πατατοσαλάτα
Καραβιδομακαρονάδα
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/