Μπουρεκάκια με νωπή μυζήθρα από την Κέλλυ

Την δική της συνταγή για την εβδομάδα της τυρινής – «της Τυροφάγου» ή και αλλιώς γνωστή ως «λευκή εβδομάδα»  μας έστειλε η φίλη μας η Κέλλυ. Αυτή την βδομάδα οι χριστιανοί δεν τρώνε καθόλου κρέας ώστε να είναι έτοιμοι για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.

Το τραγανό φύλλο και η γλυκιά γεύση της μυζήθρας κατατάσσει το γλυκό αυτό πρώτο στις προτιμήσεις μας και ειδικά την εβδομάδα της τυρινής αφού το τυρί κυριαρχεί στις συνταγές των αποκριών!

Για τα μπουρεκάκια με νωπή μυζήθρα θα χρειαστείς:

Υλικά

Για τη γέμιση:
  • 450 γρ φύλλο κρούστας
  • 500 γρ γλυκιά μυζήθρα νωπήστραγγισμένη για 2 μέρες
  • 65 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο και καθαρισμένο
Για το σιρόπι:
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 240 ml νερό
  • 1 κγ γλυκόζη
  • ¼ χυμό και ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Λιώνω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό, τη γλυκόζη και το χυμό και ξύσμα του λεμονιού. Αφήνω να βράσει για 5 λεπτά, κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  • Στραγγίζω καλά τη μυζήθρα για 2 – 3  μέρες σκεπασμένη με το χαρτί της ώστε να κατεβάσει να υγρά της.
  • Σε ένα πιάτο λιώνω με το πιρούνι τη μυζήθρα, προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω
  • Λιώνω το βούτυρο και χρησιμοποιώ μόνο το πάνω μέρος κι όχι το κατακάθι που μένει το γάλα.
  • Ανοίγω ένα φύλλο κρούστας και κόβω στη μέση την μικρότερη πλευρά του, κατά μήκος.
  • Παίρνω το μισό, το ραντίζω με βούτυρο και στη συνέχεια με ένα πινέλο το αλείφω σε όλη του την επιφάνεια.
  • Βάζω στην άκρη του και κατά μήκος (αφήνοντας 2 εκ δεξιά-αριστερά) 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα της μυζήθρας.
  •  Διπλώνω 1,5εκ δεξιά κι άλλο τόσο από αριστερά προς τα μέσα ώστε να κλείσω τη γέμιση να μην βγει από τα πλάγια  και αρχίζω να το τυλίγω σαν φλογέρα.
  • Τοποθετώ το μπουρεκάκι με το ανοιχτό φύλλο προς τα κάτω στο ταψί για να μην ανοίξει όταν θα ψηθεί.
  • Το βουτυρώνω και συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα σκεπάζοντας το ταψί με μια πετσέτα κουζίνας μέχρι να τελειώσουν.
  • Όταν τα φτιάξω όλα περιχύνω το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 25 – 30 λεπτά.
  • Μόλις πάρουν τα φύλλα χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν 2 λεπτά και τα περιλούζω με το σιρόπι.
  • Αφήνω για μια ώρα να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρω.

Καλή επιτυχία!

Μπουρεκάκια με νωπή μυζήθρα

Μπορείς ακόμα να δεις:

Εύκολο κέικ μπανάνας με σοκολάτα

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

οσχαράκι κοκκινιστό με κολοκυθάκια

Αγκινάρες τηγανιτές με αυγά

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here