Μωσαϊκό ή κορμός

Το μωσαϊκό είναι από τα πιο εύκολα γλυκά ψυγείου.Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, εμείς όμως θα σας δείξουμε την πιο κλασσική και σίγουρη απόλαυση !

Με τον πρωινό καφέ, για να ξεκινήσει γλυκά η μέρα , για ένα απόγευμα με τις φίλες για κους κους και ανταλλαγή συνταγών και φυσικά για τα παιδιά που απίστευτο θα είναι, αν την επόμενη ημέρα ανοίξεις το ψυγείο και βρεις έστω ένα κομμάτι!

 

Παρά την απλότητα του γλυκού η γεύση του θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη ακόμα και σε πιο επίσημες καταστάσεις!

Πριν το σερβίρετε αφήστε το για λίγο εκτός ψυγείου να μαλακώσει.

Μωσαϊκό ή κορμός

Υλικά

  • 1 βιτάμ 250γρ.
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 225γρ.
  • 200γρ. άχνη
  • 3 κουτ. σ. κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κούπα γάλα
  • λίγο κονιάκ για τα μπισκότα(προαιρετικά) ή λίγο γάλα

Μωσαϊκό ή κορμός

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βιτάμ με την άχνη να ασπρίσει
  • ρίχνουμε τη βανίλια
  • το κακάο
  • λίγο από το γάλα
  • θρυμματίζουμε τα μπισκότα
  • και τα καταβρέχουμε με το υπόλοιπο γάλα (ή με κονιάκ)
  • τα ρίχνουμε στο μείγμα με το βούτυρο, ανακατεύουμε
  • τα βάζουμε σε λαδόκολλα
  • τυλίγουμε σ’ ένα κορμό
  • και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει

Μπορείς να το τυλίξεις σε λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο (υπάρχει αντικολλητικό αλουμινόχαρτο στην αγορά) να το βάλεις στην κατάψυξη και σε λίγες ώρες είναι έτοιμο! Διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here