Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒΟΛΤΕΣΝαυτική Εβδομάδα στο Βόλο

Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο

Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο

Για 5η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται φέτος στο Βόλο η Ναυτική Εβδομάδα με τιμώμενη μεσογειακή πόλη την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Στη φετινή διοργάνωση συνεργάζονται 43 φορείς  ενώ οι δράσεις πέραν της εβδομάδας μεταξύ 6-14 Ιουνίου θα εκτείνονται όλη τη χρονιά όπως ανέφερε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Μαγνήτων Κιβωτός, Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος.

Η επιλογή της Αλεξάνδρειας δεν ήταν τυχαία, αλλά αναφέρεται στη μεγάλη σχέση της Αλεξάνδρειας και της Αιγύπτου με την περιοχή μας, όπου αποτελέσματα οικονομικά, κοινωνικά, ναυτικά, αθλητικά και πολιτισμικά είναι περισσότερο από ορτά στον Βόλο και το Πήλιο.

Ενισχυτικό παράγοντα αποτελεί και η διαχρονική συνεργασία φορέων της περιοχής μας με τις Ελληνικές Κοινότητες της Αιγύπτου, προ πάντων όμως το μέγεθος του Ελληνικού Πολιτιστικού πλούτου που αναπτύχθηκε στην Αλεξάνδρεια.

«Νομίζω ότι υποδεχόμαστε το καλοκαίρι σε έναν τόπο που είναι συνδεδεμένο με τη θάλασσα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

επισήμανε ο κ. Ιγνάτιος.

Από τις εκδηλώσεις που ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ξεχώρισε είναι επίσης μία έκθεση φωτογραφίας στο γυναικωνίτη του Αγίου Κωνσταντίνου αλλά και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων Ανοιχτής θάλασσας .

Στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου συνεχίζετε η έκθεση βιβλίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Εκδοτών Νομού Μαγνησίας.

Την παρουσίαση όλων των εκδηλώσεων θα κάνει ο κ. Νίκος Βαραλής, δημοσιογράφος, διευθυντής Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς, καλούν τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ναυτικής Εβδομάδος δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr/.

Ευχαριστούμε την Άντα Αλεξίου για τις φωτογραφίες από την βραδιά έναρξης της Ναυτικής Εβδομάδας από την προσωπική της συλλογή.

ΠΗΓΗ e-thessalia
ΕΡΤ-ΒΟΛΟΣ

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments