Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με κομμάτια κουβερτούρας
Με όποιο τρόπο και να αποφασίσεις να φτιάξεις ένα σοκολατένιο γλύκισμα το αποτέλεσμα του δεν θα σε προδώσει ποτέ. Γιατί η σοκολάτα μπορεί να είναι ένας γευστικός πειρασμός, από την άλλη όμως είναι και ο καλύτερος φίλος για όποια από εμάς αποφασίσει να δημιουργήσει κάτι από αυτή.
Είναι το υλικό που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και να το διαχειριστείς με « χίλιους» τρόπους!
Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μόνη της , να προσθέσεις φρούτα, ξηρούς καρπούς, να την συνδυάσεις με χυμούς και τελικά με ότι σε οδηγεί η επιθυμία σου.
Το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα δεν θα περιοριστεί μόνο στην απόλαυση αλλά θα μας χαρίσει -όπως λένε οι διατροφολόγοι – πνευματική και σωματική ευεξία!
Η σοκολάτα τελικά είναι μια πηγή έμπνευσης αφού μας δίνει την ευκαιρία να μετατρέπουμε και να μεταβάλουμε τις συνταγές με την δικιά μας ματιά. Αναζητώντας συνταγές που ταιριάζουν στα γούστα όλης της οικογένειας « πέσαμε» στην συνταγή του Τιμωλέοντα Διαμαντή για το νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ.
Μια μικρή παραλλαγή ήταν αρκετή για να ταιριάξει στα γευστικά “γούστα” της δικής μας οικογένειας .
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για την δική μας εκδοχή είναι:
Υλικά
Στερεά
- 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 20γρ. κακάο
- 80γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 80γρ. καστανή ζάχαρη
- 1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
Υγρά
- 60γρ. (1/4 κούπας) ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 80γρ. χυμό πορτοκάλι
- 240γρ. (1 κούπα) νερό
- 1 κ.γλ. σόδα
Επιπλέον
- 5 κομμάτια κουβερτούρα κομμένα σε μικρά κομμάτια
Επικάλυψη
- 100γρ. κουβερτούρας
- 10γρ. ηλιέλαιο
Προαιρετικά
- 50γρ. ζάχαρη άχνη
- 10γρ. ζεστό νερό
Εκτέλεση
- σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά
- σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί
- τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά
- ανακατεύουμε
- ρίχνουμε το μείγμα σε μικρή φόρμα με λαδόκολλα στη βάση
- προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας
- ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° περίπου 45-50΄(ανάλογα το φούρνο)
- αφού βγάλουμε το κέικ αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε τη λαδόκολλα
- σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα με το ηλιέλαιο
- σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το ζεστό νερό
- περιχύνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα
- και στη συνέχεια το λευκό γλάσσο σε σχέδιο
Καλή επιτυχία!
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με κομμάτια κουβερτούρας
Μπορείς ακόμα να δεις:
Αφράτα σαμπλεδάκια με μαρμελάδα βερίκοκο
Λαχταριστά pancakes
Καριόκες κλασικές εύκολη συνταγή
Ροξάκια μελωμένα – εύκολη συνταγή
Μηλόπιτα εύκολη και αφράτη
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/
Πωπωπω τί ωραίο θα το κάνω
Χαίρομαι που σας άρεσε! Σας ευχαριστώ!