
Πέρκα πλακί στο φούρνο
Νόστιμη, γλυκιά, απολαυστική πέρκα πλακί μαγείρεψε για εμάς η Αναστασία.
Εξαιρετικό ψάρι με λίγα κόκαλα ιδανικό και για τα παιδιά. Μαζί με τα λαχανικά αποτελεί μια συνταγή υψηλής διατροφικής αξίας.
Ωραίος μεζές για λευκό κρασί και τσιπουράκι! Σε ευχαριστούμε Αναστασία!
Υλικά
- 1/2 κιλό πέρκα
- 2 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- κάρυ
- 3-4 πατάτες κομμένες ροδέλες
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες αλατοπιπερώνουμε την πέρκα και ρίχνουμε ρίγανη και κάρυ.
- Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψί, ρίχνουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και το σκόρδο το βάζουμε επάνω το ψάρι.
- Την μια ντομάτα την κόβουμε κύβους σε ένα μπολ και την άλλη ροδέλες.
- Στο μπολ με την ντομάτα βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό το χυμό από λεμόνι και το λάδι.
- Περιχύνουμε το ψάρι και απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας πάνω.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά και μετά ψήνουμε για άλλα 20-25 χωρίς το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.
Ακόμα και για αυτούς που δεν είναι λάτρεις του ψαριού με αυτή τη συνταγή θα ενθουσιαστούν!
Καλή όρεξη!
Πέρκα πλακί στο φούρνο
Μπορείς ακόμα να δεις:
Φιλέτο κοτόπουλο κρασάτο
Σαρδέλες πλακί
Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/