
Πανακότα με μανταρίνι
Από τα πιο διάσημα γλυκά Ιταλικής προέλευσης. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα». Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη.
Εύκολη συνταγή μας έστειλε η φίλη μας, για την πιο ελαφριά και δροσερή γεύση!
ΥΛΙΚΑ
- 600 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 100 γραμ. φρέσκο γάλα
- ½ κ.γλ. κανέλα
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 5 φύλλα (των 2 γραμ. έκαστο) ζελατίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.
- Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν.
- Καθαρίζουμε τα μανταρίνια
- Σε μια φόρμα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα προσθέτουμε πλάγια κατά μήκος τα μανταρίνια και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το γλυκό μας
- Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιατέλα.
Πανακότα με μανταρίνι
Μπορείς ακόμα να δεις:
Παραδοσιακά μελομακάρονα – με άρωμα Χριστουγέννων
Χορτόπιτα στριφτή – πανεύκολη συνταγή
Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα γλυκιά – στριφτή με φύλλο κρούστας
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοσαλάτα
Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας
Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι
Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα
Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά
Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/