Πανακότα με μανταρίνι

Από τα πιο διάσημα γλυκά Ιταλικής προέλευσης. Το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει «ψημένη κρέμα». Αποτελείται από μαγειρεμένη κρέμα γάλακτος, η οποία έχει στερεοποιηθεί κατά την παρασκευή με ζελατίνη.

Εύκολη συνταγή μας έστειλε η φίλη μας, για την πιο ελαφριά και δροσερή γεύση!

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμ. φρέσκο γάλα
  • ½ κ.γλ. κανέλα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 φύλλα (των 2 γραμ. έκαστο) ζελατίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.
  • Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν.
  • Καθαρίζουμε τα μανταρίνια
  • Σε μια φόρμα  ρίχνουμε λίγο από το μείγμα προσθέτουμε πλάγια κατά μήκος  τα μανταρίνια και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το γλυκό μας
  • Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιατέλα.

Πανακότα με μανταρίνι

Μπορείς ακόμα να δεις:

Παραδοσιακά μελομακάρονα – με άρωμα Χριστουγέννων

Χορτόπιτα στριφτή – πανεύκολη συνταγή

Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα γλυκιά – στριφτή με φύλλο κρούστας

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοσαλάτα

Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here