Πασχαλινά κουλουράκια από την Εύα Κάρρας.

Συνταγή για τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια μας έστειλε η φίλη μας η Εύα. Τραγανά από έξω , μαλακά στο εσωτερικό τους και αρώματα που θυμίζουν Πασχαλιά !

Βανίλια, πορτοκάλι και φυσικά η αμμωνία που ενώ είναι έντονη στην αρχή όταν τα ψήνεις, μόλις κρυώσουν εξαφανίζεται και τρώγοντας τα η απίθανη γεύση τους ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους!

Πασχαλινά κουλουράκια, τσουρέκια , χρυσοχέρες νοικοκυρές και οι κουζίνες στα καλύτερα τους! Σε ευχαριστούμε Εύα!

Υλικά

  • 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες  ζάχαρη
  • 4 μέτρια αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • Χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 3-4 σωληνάκια βανίλιας
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αμμωνία
  • 1 κοφτή κουταλιά μπέικιν
  • 1300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο και τα χτυπάμε να αναμειχθούν με το χέρι ή με το μίξερ χειρός. Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες και το χυμό πορτοκαλιού  και ανακατεύουμε.
  • Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το προσθέτουμε το διάλυμα στο μείγμα.
  • Σε μια κούπα αλεύρι ανακατεύουμε το μπέικιν και την προσθέτουμε κι αυτή στο χυλό μας.
  • Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη (να κολλάει ελαφρά αλλά να πλάθεται).
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου μια ώρα και πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που μας αρέσουν.
  • Να μην γίνει σκληρή ζύμη.
  • Αφού τα φτιάξουμε πλεξούδες.
  • Τα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού που έχουμε αραιώσει με 1-2 κουταλιές νερό
  • ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 -25 λεπτά (προθερμασμένος φούρνος, μεσαία σχάρα).

Καλή επιτυχία!

Πασχαλινά κουλουράκια από την Εύα Κάρρας.

 

Μπορείς ακόμα να δεις:

Βελουτέ σούπα με λαχανικά
Μπακαλιάρος με μυρωδικά στο φούρνο
Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι
3 απολαυστικές ιδέες για πατατοσαλάτα
Καραβιδομακαρονάδα

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here