Πεντανόστιμες σουπιές με χόρτα

Το μεγαλείο της μεσογειακής κουζίνας βρίσκετε στην απλότητα της γεύσης! Είναι πολύ απλό να απλώσεις τα χέρια σου στον κήπο και να μαζέψεις  λίγα χόρτα.

Έτσι με πολύ λίγα πράγματα δημιουργείς δυνατές γεύσεις που τις ανακαλύπτεις μέσα στην παράδοση της κουζίνας μας!

Μαγειρικές στιγμές χωρίς πολλά φρου φρου με ολόφρεσκα υλικά από τη μάνα γη και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας!

Συνταγή γεμάτη με άρωμα θάλασσας με ένα πολύ νόστιμό μαλάκιο την σουπιά  και πολλών ειδών χορταρικά όπως σπανάκι, παζί (σέσκουλα) και άλλα να μας χαρίζουν μοναδικές γεύσεις! Ένα πιάτο που επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις ότι χόρτα θέλεις εσύ, ακόμα και άγρια του βουνού.

Και πραγματικά η σουπιά προσαρμόζει την γεύση της με ότι χόρτα της προσθέσεις.

Ένας εξαιρετικός μεζές για τσίπουρο και κρασάκι, νηστίσιμο και Σαρακοστιανό.

Έναν μεζέ που θα τον συναντήσουμε πολύ στα ταβερνάκια και στα τσιπουράδικα  σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας και που αναμφισβήτητα  θα πρέπει να είναι ένα πιάτο ενταγμένο στο τραπέζι της οικογένειας.

Η παράδοση μας δυνατή σε πείσμα των σύγχρονων καιρών και το μόνο που ζητάει είναι να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές!

Θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
  • 700γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 300γρ. παζί (σέσκουλα) χοντροκομμένα
  • 4- 5  κρεμμυδάκια χλωρά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 τομάτα τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 λεμόνι χυμό
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1/2 κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις σουπιές  σε κατσαρόλα με  λίγο νερό και βράζουμε  σε μέτρια φωτιά  περίπου 30΄μέχρι να μαλακώσουν
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει σοτάρουμε τα κρεμμύδια , το πράσο μέχρι να πανιάσουν
  • Ρίχνουμε τα χόρτα
  • Τα ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος τους
  • Ρίχνουμε 3 – 4 κουτάλες  ζουμί από τις  σουπιές  που βράσαμε
  • Ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα
  • Βράζουμε για 10΄
  • Προσθέτουμε τις σουπιές
  • Σκεπάζουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να να πιει το φαγητό όλα τα υγρά του
  • Τέλος ρίχνουμε τον άνηθο
  • Αλατοπιπερώνουμε
  • Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά  προσθέτουμε  τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού

Το φαγάκι μας είναι έτοιμο!

Καλή όρεξη!

Καλή όρεξη!

Πεντανόστιμες σουπιές με χόρτα

Μπορείς ακόμα να δεις:

Λαχταριστό cheesecake oreo και μαρμελάδα

Σολομός στο φούρνο με φρέσκα μυρωδικά

Εύκολη συνταγή για σπιτική σαγκρία -Sangria

Αφράτο αλμυρό κέικ με αλλαντικά και τυρί

Σαλάτα λάχανο με ξινόμηλο και ρόδι

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοσαλάτα

Αφράτο κέικ σοκολάτας με τριμμένη κουβερτούρα

Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here