Πεϊνιρλί σπιτικά και αφράτα

Ζύμη μιας μακρόστενης ανοιχτής πίτας σε σχήμα βάρκας, που στο εσωτερικό της περιέχει κατά βάση κίτρινο τυρί πάνω στο οποίο, μπορούν να προστεθούν αλλαντικά ή λαχανικά διαφόρων ειδών.

Υπέροχες σπιτικές  αφράτες βαρκούλες τα γνωστά σε όλους μας  πεϊνιρλί είναι τόσο λαχταριστά που είναι δύσκολο να σταματήσεις σε μια μόνο μπουκιά!

Η καταγωγή του είναι από τη Μικρά Ασία και η παρασκευή του καθιερώθηκε μετά την άφιξη των Μικρασιατών στον ελλαδικό χώρο.

Μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις από αλλαντικά , τυριά, αυγά ,λαχανικά. Εμείς τα φτιάξαμε με μπόλικο κίτρινο τυρί, καπνιστή γαλοπούλα και παριζάκι.

Θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/2 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
  • 50γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1κ.γλ. ζάχαρη
  • 150γρ. περίπου χλιαρό νερό
  • και λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα στο τέλος

για την σάλτσα ντομάτας

  • 1κ.σ. πελτέ 1ντοματα κομμένη σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1κ.γλ. ρίγανη
  • 1/2κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο

για την γέμιση

  • κίτρινα τυριά
  • αλλαντικά της αρεσκείας μας(4/5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα χοντροκομμένη  και 2-3 φέτες παριζάκι σε κύβους)

Εκτέλεση

  • ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό
  • το βούτυρο, λίγο από το αλεύρι
  • το γάλα, αλεύρι, το αλάτι
  • και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
  • σκεπάζουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας 30΄περίπου
  • σοτάρουμε στο λάδι τον πελτέ
  • ρίχνουμε τις ντομάτες
  • 1φλ. νερό
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη
  • βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας
  • χωρίζουμε το ζυμάρι σε τέσσερις μπάλες
  • ανοίγουμε με τα χέρια ή με ένα πλάστη
  • προσθέτουμε τη σάλτσα, τα τυριά και τέλος τα αλλαντικά
  • κλείνουμε τη ζύμη μας σε σχήμα βαρκούλας
  • σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στους 200°C για 25΄περίπου
  • μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο
  • αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο
  • αν θέλουμε κόβουμε σε κομμάτια

Καλή απόλαυση!

Πεϊνιρλί σπιτικά και αφράτα

Μπορείς ακόμα να δεις:

Το πιο εύκολο σοκολατένιο λάβα κέικ

Η πιο εύκολη λαχταριστή πίτσα με άρωμα Ιταλίας

Χορτόπιτα στριφτή – πανεύκολη συνταγή

Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα γλυκιά – στριφτή με φύλλο κρούστας

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοσαλάτα

Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here