Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣSnackΠεϊνιρλί σπιτικά και αφράτα

Πεϊνιρλί σπιτικά και αφράτα

Πεϊνιρλί σπιτικά και αφράτα

Ζύμη μιας μακρόστενης ανοιχτής πίτας σε σχήμα βάρκας, που στο εσωτερικό της περιέχει κατά βάση κίτρινο τυρί πάνω στο οποίο, μπορούν να προστεθούν αλλαντικά ή λαχανικά διαφόρων ειδών.

Υπέροχες σπιτικές  αφράτες βαρκούλες τα γνωστά σε όλους μας  πεϊνιρλί είναι τόσο λαχταριστά που είναι δύσκολο να σταματήσεις σε μια μόνο μπουκιά!

Η καταγωγή του είναι από τη Μικρά Ασία και η παρασκευή του καθιερώθηκε μετά την άφιξη των Μικρασιατών στον ελλαδικό χώρο.

Μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις από αλλαντικά , τυριά, αυγά ,λαχανικά. Εμείς τα φτιάξαμε με μπόλικο κίτρινο τυρί, καπνιστή γαλοπούλα και παριζάκι.

Θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/2 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
  • 50γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1κ.γλ. ζάχαρη
  • 150γρ. περίπου χλιαρό νερό
  • και λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα στο τέλος

για την σάλτσα ντομάτας

  • 1κ.σ. πελτέ 1ντοματα κομμένη σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1κ.γλ. ρίγανη
  • 1/2κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο

για την γέμιση

  • κίτρινα τυριά
  • αλλαντικά της αρεσκείας μας(4/5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα χοντροκομμένη  και 2-3 φέτες παριζάκι σε κύβους)

Εκτέλεση

  • ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό
  • το βούτυρο, λίγο από το αλεύρι
  • το γάλα, αλεύρι, το αλάτι
  • και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
  • σκεπάζουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας 30΄περίπου
  • σοτάρουμε στο λάδι τον πελτέ
  • ρίχνουμε τις ντομάτες
  • 1φλ. νερό
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη
  • βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας
  • χωρίζουμε το ζυμάρι σε τέσσερις μπάλες
  • ανοίγουμε με τα χέρια ή με ένα πλάστη
  • προσθέτουμε τη σάλτσα, τα τυριά και τέλος τα αλλαντικά
  • κλείνουμε τη ζύμη μας σε σχήμα βαρκούλας
  • σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε στους 200°C για 25΄περίπου
  • μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο
  • αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο
  • αν θέλουμε κόβουμε σε κομμάτια

Καλή απόλαυση!

Πεϊνιρλί σπιτικά και αφράτα

Μπορείς ακόμα να δεις:

Το πιο εύκολο σοκολατένιο λάβα κέικ

Η πιο εύκολη λαχταριστή πίτσα με άρωμα Ιταλίας

Χορτόπιτα στριφτή – πανεύκολη συνταγή

Πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα γλυκιά – στριφτή με φύλλο κρούστας

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοσαλάτα

Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments