Πιπερόπιτα με φύλλο κρούστας και φέτα

Κάποτε τα Κυριακάτικα τραπέζια δεν διέφεραν και πολύ από τα γιορτινά! Η Κυριακή ήταν η μεγάλη γιορτή για την οικογένεια και οι «αρχόντισσες» του σπιτιού ετοίμαζαν τα νοστιμότερα και τα καλύτερα.

Αυτό που πάντα μου έκανε εντύπωση στα τραπέζια αυτά, ήταν ότι θα έβρισκες μια φρεσκοψημμένη πίτα που όλα τα χέρια του τραπεζιού θα δοκίμαζαν πρώτη και πριν απ’ όλα τα καλούδια , λες και ήταν το εθιμοτυπικό της μέρας!

Κάθε φορά και μια διαφορετική, και πάντα τα ίδια επιφωνήματα….

Νοστιμότατη… τέλεια, γεια στα χεράκια σου!!! Και ήταν αυτές οι λέξεις που με τόσο λιτό τρόπο ανταπέδιδε την αγάπη της η οικογένεια για όλα αυτά!

Όμως αυτή που με ξετρέλαινε κάθε φορά που την έβλεπα ήταν η πιπερόπιτα !

Μοναδική, εντυπωσιακή, έτοιμη να «κατακτήσει» το τραπέζι σας, μα περισσότερο τον ουρανίσκο !!

Και αυτό φυσικά γιατί ταιριάζει με όλα τα απαιτητικά γεύματα, δεν περνάει απαρατήρητη από κανέναν καλεσμένο και σίγουρα κάποια από τις φίλες σας θα σας ζητήσει την συνταγή.

Η πιπερόπιτα θα πρωταγωνιστήσει στο παιχνίδι της γεύσης με την μεστή της υφή, το υπέροχο άρωμα της θα γαργαλίσει την μύτη μας και τελικά η απόλαυση που θα νοιώσουμε μπορεί να μας δημιουργήσει ένα μικρό προβληματάκι. Να μας ζητήσουν να την ξανακάνουμε!

Ας μην διστάσουμε να την παρουσιάσουμε στα γιορτινά τραπέζια των ημερών που έρχονται. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιήσουμε αγνά υλικά, πολύ μεράκι και την αγάπη μας για τους καλεσμένους μας!!!!!

Για την πιπερόπιτα με φύλλο κρούστας και φέτα θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 350γρ. φέτα
  • 150 γρ. ρεγκάτο
  • 1 αυγό
  • 1κρεμμύδι
  • 3- 4 (μεγάλες)  πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια
  • 3-4 πράσινες πιπεριές κομμένες και αυτές
  • πιπέρι
  • αλάτι κατά βούληση , ανάλογα την φέτα πόσο αλμυρή είναι
  • μαϊντανό
  • λάδι

Εκτέλεση

  • σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι
  • ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
  • ρίχνουμε τον μαϊντανό
  • αλατοπιπερώνουμε
  • αποσύρουμε  από τη φωτιά
  • αφήνουμε να κρυώσει
  • προσθέτουμε τα τυριά
  • το αυγό
  • σε ένα πυρέξ αλείφουμε με λάδι και στρώνουμε 4 φύλλα αλείφοντας ενδιάμεσα με λάδι
  • ρίχνουμε  τη μισή γέμιση
  • στρώνουμε άλλα τρία  φύλλα με τον ίδιο τρόπο
  • προσθέτουμε και την υπόλοιπη γέμιση
  • και τα τελευταία φύλλα πάλι ενδιάμεσα αλειμμένα με λάδι
  • κόβουμε με ένα μαχαίρι τα φύλλα που προεξέχουν από τα πλαϊνά του πυρέξ
  • γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα χαράζουμε
  • ραντίζουμε με λάδι
  • ψήνουμε στους 200° 1 ώρα

Καλή επιτυχία!

Μπορείς ακόμα να δειις:

Τυροπιτάκια με γιαούρτι
Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης
Μπακαλιάρος με μυρωδικά στο φούρνο

 

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here