Ραβανί σιροπιαστό

Ραβανί σιροπιαστό από τη φίλη μας τη Γιώτα. Συνταγή απλή , παραδοσιακή. Από γενιά σε γενιά αυτό το γλυκό παραμένει αυθεντικό χωρίς πολλές παραλλαγές. Σ ευχαριστούμε Γιώτα που μοιράστηκες μαζί μας αυτήν τη συνταγή.

Θα χρειαστούμε:

Υλικά

  • 1 φλυτζ. τσ. αμυγδαλόψυχα
  • 1φλυτζ. τσ. γάλα
  • 1 πακέτο βούτυρο (βιτάμ) 250γρ.
  • 11/2 φλυτζ. αλεύρι σκληρό
  • 3 ½ κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • Λίγη βανίλια
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 1φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό

Σιρόπι

  • 2 φλιτζ. Νερό
  • 2 φλυτζ. ζάχαρη
  • Χυμό μισό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Ζεματάμε την αμυγδαλόψιχα και αφαιρούμε την φλούδα.Την κόβουμε σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια.
  • Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
  • Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη, την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και ένα ένα τα κροκάδια. Συνεχίζουμε το χτύπημα 3 έως 4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα του βιταμ το μείγμα αλεύρου αλληλοδιαδόχως με το γάλα ενώ ανακατεύουμε ελαφριά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα μισά αμύγδαλα.
  • Χτυπάμε τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα πηχτή , την προσθέτουμε στο μείγμα και το ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με βιταμ ένα ταψί Νο 26ή 28 και βάζουμε μέσα το μείγμα .Το πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.
  • Ψήνουμε το ραβανί σε μέτριο φούρνο στους 180° C επί 45 εως 50 ‘
  • Βράζουμε επι 5’ το σιρόπι . Ρίχνουμε τμηματικά το σιρόπι (χλιαρό) στο ραβανί όταν κρυώσει.

Καλή επιτυχία!

 

Μπορείς ακόμα να δεις:

Ψητά μήλα στο φούρνο με κανέλα
Γλυκό λεμόνι ψυγείου
Εύκολη μους σοκολάτας

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here