
Ραβανί σιροπιαστό
Ραβανί σιροπιαστό από τη φίλη μας τη Γιώτα. Συνταγή απλή , παραδοσιακή. Από γενιά σε γενιά αυτό το γλυκό παραμένει αυθεντικό χωρίς πολλές παραλλαγές. Σ ευχαριστούμε Γιώτα που μοιράστηκες μαζί μας αυτήν τη συνταγή.
Θα χρειαστούμε:
Υλικά
- 1 φλυτζ. τσ. αμυγδαλόψυχα
- 1φλυτζ. τσ. γάλα
- 1 πακέτο βούτυρο (βιτάμ) 250γρ.
- 11/2 φλυτζ. αλεύρι σκληρό
- 3 ½ κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γλ. κοφτό αλάτι
- Λίγη βανίλια
- Ξύσμα λεμονιού
- 4 αυγά
- 1φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
Σιρόπι
- 2 φλιτζ. Νερό
- 2 φλυτζ. ζάχαρη
- Χυμό μισό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ζεματάμε την αμυγδαλόψιχα και αφαιρούμε την φλούδα.Την κόβουμε σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια.
- Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
- Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε τμηματικά την ζάχαρη, την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και ένα ένα τα κροκάδια. Συνεχίζουμε το χτύπημα 3 έως 4 λεπτά.
- Ρίχνουμε στο μείγμα του βιταμ το μείγμα αλεύρου αλληλοδιαδόχως με το γάλα ενώ ανακατεύουμε ελαφριά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα μισά αμύγδαλα.
- Χτυπάμε τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα πηχτή , την προσθέτουμε στο μείγμα και το ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με βιταμ ένα ταψί Νο 26ή 28 και βάζουμε μέσα το μείγμα .Το πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.
- Ψήνουμε το ραβανί σε μέτριο φούρνο στους 180° C επί 45 εως 50 ‘
- Βράζουμε επι 5’ το σιρόπι . Ρίχνουμε τμηματικά το σιρόπι (χλιαρό) στο ραβανί όταν κρυώσει.
Καλή επιτυχία!
Μπορείς ακόμα να δεις:
Ψητά μήλα στο φούρνο με κανέλα
Γλυκό λεμόνι ψυγείου
Εύκολη μους σοκολάτας
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/