Σαβρίδια πλακί ή σπετσιώτα!..

Οι καλοκαιρινές διακοπές στην αγαπημένη μου Σκόπελο ξεκίνησαν και για μια ακόμη χρονιά είμαι  εδώ με την οικογένειά μου, για να απολαύσω την πεντακάθαρη θάλασσα, τον άπλετο ήλιο και τον καθαρό αέρα…

Και τι πιο ωραίο να βρίσκεσαι κοντά στη θάλασσα και να μαγειρεύεις  φρέσκο ψάρι που μόλις αγόρασες από το ψαρά, που έφτασε  με την τράτα του, στο μικρό μα όμορφο λιμανάκι του χωριού σου!!!

Σήμερα , λοιπόν , θα τους φτιάξω ένα πεντανόστιμο ψάρι, τρυφερό  και γεμάτο φώσφορο. Θα  κόψω και μια ντοματοσαλάτα με φρεσκοκομμένες ντομάτες από τον κήπο της γειτόνισσας και θα φάμε στην αυλή, για να απολαύσουμε τη θέα και το μεσημεριανό ήλιο κάτω από την κληματαριά.

Κι αν δε βρίσκεσαι κοντά σε θάλασσα , αφήσε τη φαντασία σου να  σε οδηγήσει!!!

Υλικά

  • 1κιλό σαβρίδια
  • 3-4 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες
  • 2-3 ντομάτες τριμμένες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3/4κούπας ελαιόλαδο

Σαβρίδια πλακί

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα σαβρίδια (ή ακόμα πιο καλά τα παίρνουμε καθαρισμένα… η ευκολία της εποχής..)
  • τοποθετούμε τα ψάρια στο ταψί-πυρέξ
  • αλατoπιπερώνουμε
  • προσθέτουμε τη ρίγανη
  • ρίχνουμε τα σκόρδα , τις πιπεριές
  • περιχύνουμε την ντομάτα (προαιρετικά διαλύουμε 1κ. γλ. πελτέ και το βάζουμε και αυτό)
  • προσθέτουμε το λάδι
  • τέλος ρίχνουμε 1/2 φλιτζανάκι νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κατά το ψήσιμο
  • ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο)

Βάλε και ένα κρασάκι ή τσιπουράκι δίπλα και δε θέλεις τίποτ΄ άλλο!!

Καλή σας όρεξη!!!

Σαβρίδια πλακί

Μπορείς ακόμα να δεις:

Καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με λαχανικά
Κιλότο μοσχαριού – γρήγορη παραλλαγή 
Δροσερό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here