
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλάσο κουβερτούρας από την Δήμητρα!!
Φίλη ισνταγκραμική η Δήμητρα η όμορφη Θεσσαλλονικιά , δημιουργός χειροποιητών κοσμημάτων , δραστήρια , πάντα γλυκομίλητη στην μεταξύ μας επικοινωνία! Μητέρα και αυτή τρέχει καθημερινά για την φροντίδα της οικογένεια της!
Μας έφτιαξε τον κλασικό παραδοσιακό χαλβά με τα γνωστά 1 2 3 4 βήματα της συνταγής. Ημέρες νηστείας και τι πιο επίκαιρο από έναν σιμιγδαλένιο χαλβά! Με τα υπέροχα αρώματα της κανέλας , του πορτοκαλιού να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα .
Και για τους “κολλητούς” φίλους της σοκολάτας, γαρνίρουμε με γλάσο κουβερτούρας, απογειώνοντας τη γεύση !

Για τον σιμιγδαλένιος χαλβά με γλάσο κουβερτούρας θα χρειαστείς:
Υλικά
- 1 κούπα λάδι (εγώ έβαλα βούτυρο Χωριό με ελαιόλαδο)
- 2 σιμιγδάλι χοντρό
- 3 ζάχαρη
- 4 νερό
Εκτέλεση
- Σε βαθιά κατσαρόλα λιώνω
- το βούτυρο ή το λάδι
- προσθέτω το σιμιγδάλι
- και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πάρει χρυσαφή χρώμα ( Όχι να γίνει καφέ)
Για το σιρόπι
- 4 κουπ. νερό
- 3 ζάχαρη
- 1-2 ξύλα κανέλας
- μισό πορτοκάλι
- βράζω για για 3′ λεπτά
- Όταν καβουρντιστεί και ο χαλβάς χαμηλώνω τη φωτιά
- και ρίχνω σιγά σιγά το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς..

Προσοχή γιατί πιτσιλάει.. Θέλει χαμηλή φωτιά..
- Μαζί με το σιρόπι ρίχνω ξύσμα από δυο πορτοκάλια
- μια χούφτα αποξηραμένα κράνμπερι κλπ ότι έχω..
- Και 20-30γρ. καρύδια ψίχα
- Ανακατεύω ώσπου γίνει σαν μαστίχα
- Βάζω σε αντικολλητική φόρμα τον χαλβά και αφήνω να κρυώσει καλά
- Ξεφορμάρω και ρίχνω από πάνω λιωμένη κουβερτούρα
Παραδοσιακό γλυκό για όλες τις ώρες , υπέροχο κέρασμα , και με τον απογευματινό καφέ. Σερβίρω και με παγωτό βανίλια!
Καλή επιτυχία!!
Μπορείς ακόμα να δεις: