Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλάσο κουβερτούρας από την Δήμητρα!!

Φίλη ισνταγκραμική η Δήμητρα η όμορφη Θεσσαλλονικιά , δημιουργός χειροποιητών κοσμημάτων , δραστήρια , πάντα γλυκομίλητη στην μεταξύ μας επικοινωνία! Μητέρα και αυτή  τρέχει καθημερινά για την φροντίδα της οικογένεια της!

Μας έφτιαξε τον κλασικό παραδοσιακό χαλβά με τα γνωστά 1 2 3 4 βήματα της συνταγής.  Ημέρες νηστείας και τι πιο επίκαιρο από έναν σιμιγδαλένιο χαλβά! Με τα υπέροχα αρώματα της κανέλας , του πορτοκαλιού να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα .

Και για τους «κολλητούς» φίλους  της σοκολάτας, γαρνίρουμε με γλάσο κουβερτούρας, απογειώνοντας  τη γεύση !

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλάσο κουβερτούρας

Για τον σιμιγδαλένιος χαλβά  με γλάσο κουβερτούρας θα χρειαστείς:

Υλικά

  • 1 κούπα λάδι (εγώ έβαλα βούτυρο Χωριό με ελαιόλαδο)
  • 2 σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ζάχαρη
  • 4 νερό

Εκτέλεση

  • Σε βαθιά κατσαρόλα λιώνω
  • το βούτυρο ή το λάδι
  • προσθέτω το σιμιγδάλι
  • και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πάρει χρυσαφή χρώμα ( Όχι να γίνει καφέ)

Για το σιρόπι

  •  4 κουπ. νερό
  • 3 ζάχαρη
  • 1-2 ξύλα κανέλας
  •  μισό πορτοκάλι
  • βράζω για για 3′ λεπτά
  • Όταν καβουρντιστεί  και ο χαλβάς χαμηλώνω τη φωτιά
  • και ρίχνω σιγά σιγά το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς..
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλάσο κουβερτούρας

Προσοχή γιατί πιτσιλάει.. Θέλει χαμηλή φωτιά..

  • Μαζί με το σιρόπι ρίχνω ξύσμα από δυο πορτοκάλια
  • μια χούφτα αποξηραμένα κράνμπερι κλπ ότι έχω..
  • Και 20-30γρ. καρύδια ψίχα
  • Ανακατεύω ώσπου γίνει σαν μαστίχα
  • Βάζω σε αντικολλητική  φόρμα τον χαλβά και αφήνω να κρυώσει καλά
  • Ξεφορμάρω και ρίχνω από πάνω λιωμένη κουβερτούρα

Παραδοσιακό γλυκό για όλες τις ώρες , υπέροχο κέρασμα , και  με τον απογευματινό καφέ. Σερβίρω και με παγωτό βανίλια!

Καλή επιτυχία!!

Μπορείς ακόμα να δεις:

Χαλβάς λαδιού – Φαρσάλων
Δροσερό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here