Σιμιγδαλένιος χαλβάς με ξηρούς καρπούς και κράνμπερι από την Κέλλυ.

Την δική της συνταγή  για τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά μας έστειλε η αγαπημένη φίλη μας! Πλημμυρισμένος  από τα αρώματα του πορτοκαλιού και της κανέλας και με τους ξηρούς καρπούς να συμπληρώνουν την γευστική απόλαυση!

Σε ευχαριστούμε που την μοιράστηκες μαζί μας!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς, εύκολος και παραδοσιακός με τον γνωστό τρόπο (1,2,3,4)  που πρώτα από όλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Υλικά

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλιτζ. αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια
  • 1/2φλ. κράνμπερι
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις πάρει βράση, βράζουμε ακόμη για 5′ το σιρόπι. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρή βάση, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, με προσοχή για να μην καεί.
  • Προσθέτουμε το ψιλό και το χονδρό σιμιγδάλι.
  • Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα σκούρο χρυσορόδινο χρώμα, για περίπου για 6-8′ λεπτά, ανακατεύοντας πάντα με ξύλινη κουτάλα.
  • Τότε, προσθέτουμε την κανέλα , τους ξηρούς καρπούς και τα κράνμπερι.
  • Ανακατεύουμε.
  • Τραβάμε την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι από τη φωτιά.
  • Με κουτάλα και με προσοχή γιατί πιτσιλάει πολύ, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι ανακατεύοντας.
  • Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι, να μαζεύεται σαν ζύμη , γύρω από την κουτάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τις φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι.
  • Όσο ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ακόμα ζεστός, τον αδειάζουμε σε φόρμα.
  • Πιέζουμε με την ανάποδη της κουτάλας να φύγει τυχόν αέρας από τα κενά που δημιουργούνται με το άδειασμά του μέσα στη φόρμα.
  • Ισιώσουμε την επιφάνεια πιέζοντας με την κουτάλα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 30′.

Καλή επιτυχία!

Μπορείς ακόμα να δεις:

Κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη -carrot cake

Αφράτο αλμυρό κέικ με αλλαντικά και τυρί

Σαλάτα λάχανο με ξινόμηλο και ρόδι

Τυρόπιτα σφολιάτας Χριστουγεννιάτικη

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοσαλάτα

Αφράτο κέικ σοκολάτας με τριμμένη κουβερτούρα

Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here