
Σοκολατένια γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Μια νόστιμη και σοκολατένια συνταγή από την φίλη μας την Ελευθερία!Μια παραλλαγή της κλασικής γαλατόπιτας!Γλυκιά, κρεμώδεις και χωρίς φύλλο, αυτή η γαλατόπιτα θα τους ενθουσιάσει όλους!!
Υλικά
- 750ml γάλα
- 60γρ. σιμιγδάλι
- 20γρ. κον φλάουερ
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 60γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους
- 170γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. μέλι
- 3 κ. σ. κακάο
Για την επικάλυψη
- 1 αυγό
- 2κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
- άχνη
- κανέλα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν ζεσταθεί καλά , αφαιρούμε από την φωτιά , το ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το σιμιγδάλι, το κορν φλάουερ,το κακάο, τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα.
- Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και όλο μαζί το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά , που πρέπει να είναι χαμηλή και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και την κουβερτούρα σε κυβάκια. Ανακατεύουμε απαλά.
- Τέλος ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί καλά.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε ένα πυρέξ 27 εκ. (ή σε ταψάκι εάν θέλουμε να είναι πιο τραγανή η γαλατόπιτα).
- Ρίχνουμε το μείγμα.
Για την επικάλυψη
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην κρέμα να πάει σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45΄περίπου.
- Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
Σ ευχαριστούμε Ελευθερία!
Σοκολατένια γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Μπορείς ακόμα να δεις:
Ψητά μήλα στο φούρνο με κανέλα
Γλυκό λεμόνι ψυγείου
Ραβανί σιροπιαστό
Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :
facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/