Σουσαμένια κριτσίνια με ρεβυθάλευρο και αλεύρι φαγόπυρου από την Μαρία του @_my_veganeats

Συνταγή για  κριτσίνια μας έστειλε η φίλη μας που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με αλεύρι ρεβιθιού και φαγόπυρου. Για όσους δεν τρώνε γλουτένη ή απλά θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό!

Υλικά

  • 300 γρ. (2,5 κούπες ) ρεβυθάλευρο
  • 100 γρ. (1 κούπα) αλεύρι βρώμης
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 250 γρ. νερό (⅘ της κούπας)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε το ρεβυθάλευρο, τη βρώμη, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε τα υγρά.
  • Ανακατεύουμε με σπάτουλα αρχικά και με τα χέρια αν χρειαστεί στην πορεία μέχρι να έχουμε μία σφιχτή ζύμη. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 20 κομμάτια και πλάθουμε μπαλίτσες. Την κάθε μπαλίτσα την κάνουμε κριτσίνι 15 εκατοστών περίπου και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220.
  • Βάζουμε νεράκι στην πάνω επιφάνεια του κάθε κριτσινιού τόσο ώστε να είναι αρκετά υγρό και βάζουμε από πάνω το σουσάμι.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!

Καλή όρεξη!

Τις συνταγές της Μαρίας μπορείς να τις βρεις στο προφίλ της στο instagram @_my_veganeats

Σουσαμένια κριτσίνια με ρεβυθάλευρο

Μπορείς ακόμα να δεις:

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοσαλάτα

Κέικ με βύσσινο και σταγόνες κουβερτούρας

Πανεύκολο γλυκό με γιαούρτι και ζελέ κεράσι

Πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλα

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here