Σπανακόπιτα με πράσο και φέτα από την Ελένη.

Σπανακόπιτα για μεσημεριανό σήμερα από την φίλη μας την Ελενη! Με άρωμα Ελλάδας η συνταγή μας που θα την βρες σε κάθε νοικοκυριό, είτε είναι χειροποίητη, είτε έτοιμη.

Πίτα που όλοι μας αγαπάμε και σίγουρα μεγαλώνοντας εκτιμούμε περισσότερο τα οφέλη της!

Σπανάκι, κρεμμυδάκι, πράσο το οποίο προσθέτει γλύκα στη γέμιση, μυρωδικά αλλά  και  η γνώριμη σε όλους μας φέτα χαρίζουν στην πίτα μας εκτός από υπέροχη γεύση, σίγουρα άρωμα Ελλάδας!

Σε ευχαριστούμε Ελένη!

Υλικά

για τη γέμιση
  • 1,5 κιλό σπανάκι
  • 3-4 πράσα
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • και αν θέλετε δυόσμο
  • 2 – 3 αυγά
  • 500γρ.  φέτα
  • 6 φύλλα

για το φύλλο
  • 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο για πίτα
  • ένα φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 2 κ.γλ. κοφτά αλάτι
  • νερό όσο σηκώσει
  • έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • ή 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ή 6 χωριάτικα σπιτικά φύλλα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ανοίγω τα φύλλα
  • ζεματάω το σπανάκι και το βάζω στην άκρη
  • τσιγαρίζω με ελαιόλαδο κρεμμύδια πράσα
  • και μετά προσθέτω άνηθο μαϊντανό
  • και όταν κρυώσει λίγο αυγά και φέτα
  • λαδώνω ένα ρηχό ταψί
  • στρώνω ένα φύλλο κάτω, αλείφοντας με λάδι
  • ρίχνω λίγο από τη γέμιση
  • ανοίγω τα υπόλοιπα φύλλα και επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
  •  τυλίγω προς  τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν
  • σκεπάζω την πίτα με το τελευταίο φύλλο (κάνουμε πιέτες)

Καλή επιτυχία!

Σπανακόπιτα με πράσο και φέτα

Μπορείς ακόμα να δεις:

Αγκινάρες τηγανιτές με αυγά

Σκοπελίτικη τυρόπιτα -συνταγή και μυστικά

Εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα

Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Μανιταρόπιτα με πιπεριά Φλωρίνης

Για να βλέπεις ότι νέο ανεβάζουμε μπορείς να μας ακολουθήσεις στο :

facebook:https: //www.facebook.com/justlife.gr/
instagram:https://www.instagram.com/justlife.gr/
youtube: https://bit.ly/2VKvXRV
pinterest:https://gr.pinterest.com/justlifegreece/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here