Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥΣτόχοι ή resolutions ?

Στόχοι ή resolutions ?

Στόχοι ή resolutions ?… ή όλα μαζί κι εσύ πρωτίστως πρώτα απ΄όλα ?!!

Γράφει η Ναταλία Βαλαμουτοπούλου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Μπορεί να είσαι από αυτούς τους ανθρώπους που κάθε χρόνο θα βάλουν στόχους με τη νέα χρονιά που θα έρθει, έτσι γιατί…όλοι αυτό κάνουνε και είθισται κι εσύ.

Έλα ντε όμως που στο τέλος του χρόνου θα κάνεις έναν απολογισμό , που θα σου αφήσει μια γεύση απογοήτευσης και ματαίωσης που εκείνος ο ενθουσιασμός βάζοντας τους στόχους σου πριν δώδεκα μήνες, ”εξατμίστηκε” τόσο γρήγορα, παίρνοντας μαζί του σχεδόν και κάθε στόχο για παρέα του …

Μπορεί βέβαια να εσύ είσαι από τους ”άλλους”..από εκείνους που θα βάλουν στόχους με χαρά και γιατί χαίρονται να νιώθουν ότι προσπαθούν και όντως το κάνουν.

Χαίρονται να ορίζουν κάτι ως επίτευγμα που τους κρατά σε δράση, χαίρονται να το δοκιμάζουν , να είναι σε εγρήγορση και ως σαν παιδιά, το βλέπουν κι αυτό σαν ένα παιχνίδι που ακόμα κι αν χάσουν, θα έχουν ευχαριστηθεί την διαδικασία.

Resolutions

λοιπόν, είναι η επικρατέστερη λέξη που θα ακούσεις να συζητιέται στις παρέες, μια που είναι επίκαιρο ακόμη .

Στη δική μας γλώσσα η μετάφραση λέει ότι είναι ψήφισμα, ανάλυση και επίσης απόφαση

Όπως κι αν προτιμάς να υποδέχεσαι τη νέα σου χρονιά η αλήθεια είναι ότι είτε έχεις βάλει στόχους ή όχι, μεγαλώνοντας μαθαίνεις ότι τα σχέδια πολλές φορές είναι ρευστά, διαπιστώνεις ότι πολλοί αστάθμητοι παράγοντες και εμπόδια θα επηρεάσουν τη μεγάλη ιδέα (project) που έχεις βάλει σκοπό να υλοποιήσεις κι έτσι αξίζει να μάθεις να γίνεσαι πιο ευέλικτος.

  • Κατάφερε τα μεγαλεπήβολα οράματα να τα ”σπάς” σε πιο μικρά, σε ιδέες που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
  • Μάθε να στοχεύεις σε εσένα μια που εκεί ακριβώς ξεκινά κι εκεί καταλήγει η βελτίωση σε όλους τους τομείς της ζωής σου.
  • Στόχευσε να έχεις υγιείς σχέσεις, να κατανοείς τις συμπεριφορές σου αποκωδικοποιώντας τες, να αντιμετωπίζεις ότι φοβάσαι να τολμήσεις, να πεις και να κάνεις.
  • Μη ξεχάσεις να αποκτήσεις καθημερινές υγιεινές συνήθειες, βγάλε το άγχος από τις μικρές καθημερινές σου στιγμές , να είσαι χαρούμενη και ευχαριστημένος με ότι επιλέγεις και αποφασίζεις να κάνεις.
Πάνω από όλα να σου δίνεις αξία και να αναγνωρίζεις το πόσο σημαντικός είσαι, το πόσο ξεχωριστός και πως σου αξίζει μόνο να αγαπιέσαι και να σου φέρονται με σεβασμό κι εκτίμηση !!

Στόχοι ή resolutions ?

Ναταλία Βαλαμουτοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
facebook : Ναταλία Βαλαμουτοπούλου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Ομαδική Αναλύτρια

Μπορείς ακόμα να δεις:

Ότι ανέχεσαι θα το βρίσκεις μόνιμα μπροστά σου
Μια ιστορία που γράφτηκε για σένα…

photo: www.pexels.com

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments