Τάρτα ροδάκινο με κρέμα από την Έμυλι

Φίλη του μπλογκ και όχι μόνο, η Έμυλι από τις όμορφες Μηλιές Πηλίου μας έκανε τάρτα ροδάκινο με ροδάκινα που είναι λίγο ταλαιπωρημένα από τα χτυπήματα και έτσι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε σε γλυκά και μαρμελάδες!

Σ ευχαριστούμε Έμυλι!

Η τραγανή βάση , η απαλή κρέμα  και η δροσερή γεύση του ροδάκινου  εξακολουθει  ακομα να δίνει  έναν τόνο καλοκαιρινό…

Σιγά σιγά το φθινόπωρο  μας αγγίζει, με το απαλό θρόισμα των φύλλων, και τα υπέροχα ζεστά φθινοπωρινά χρώματα, έτοιμοι για  νέες  υπέροχες συνταγές !

Μήλα, ακτινίδια, αχλάδια, πορτοκάλια, ρόδια κ.α. Τα υπέροχα φρούτα της Ελληνικής γης!

Τάρτα ροδάκινο με κρέμα
Τάρτα ροδάκινο με κρέμα

Προς το παρών ας απολαύσουμε τις τελευταίες καλοκαιρινές μέρες προτού μπει ο Οκτώβρης και αρχίσουν τα πρώτα κρύα.

Για την τάρτα ροδάκινο με κρέμα θα χρειαστείς:

Υλικά

Για τη βάση
  • 250γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι

 

Για την κρέμα
  • Μία δόση κρέμα  βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί
  • 8 ροδάκινα ώριμα
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • μία κουταλιά μέλι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες και μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά ώστε να έχουμε μία εύπλαστη μαλακή ζύμη.Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  • Σε ένα τηγάνι στρώνουμε τα ροδάκινα κομμένα σε φέτες και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι και τα σιγοβράζουμε ώσπου να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν
  • Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για κανένα 20άλεπτο ώσπου να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κατόπιν ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
  • Την στρώνουμε πάνω στην ζύμη και απο πάνω στρώνουμε τις καραμελωμένες φέτες ροδάκινου.

(Σημείωση: Στη ζύμη μπορούμε να αφαιρέσουμε λίγη ζάχαρη γιατί βγαίνει αρκετά γλυκιά)

Καλή επιτυχια!

Μπορεις ακόμα να δεις:

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα
Κεκάκια βανίλιας
Γλυκό κουταλιού κεράσι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αφήστε το σχόλιο σας
Please enter your name here